Carane Dadi Neuropsychologist (FAQs) | 20229 min diwaca

Neuropsychologists minangka sawetara profesional sing dibayar paling dhuwur ing bidang kesehatan.

Profesi iki narik akeh bonus, menehi kesempatan kanggo lelungan ing saindenging jagad, lan minangka sarana kanggo sinau terus-terusan.

Kajaba iku, dadi neuropsychologist minangka pilihan karir sing cocog kanggo sapa wae amarga profesi iki dihormati ing saindenging jagad lan seneng keamanan kerja sing apik.

Dadi, yen sampeyan ora yakin babagan spesialisasi kesehatan, neuropsikologi dianjurake banget kanggo sampeyan.

Artikel iki bakal ngrembug babagan langkah-langkah dadi neuropsychologist lan sawetara tips babagan carane dadi ahli neuropsikologi.

Sapa Neuropsikologi?

A neuropsychologist minangka profesional kesehatan sing prihatin karo sinau babagan hubungan sing ana ing antarane otak manungsa lan prilaku wong.

Profesional iki entuk iki kanthi nyathet teknik prilaku lan psikologis kanggo netepake pasien sing nandhang kekurangan sistem saraf pusat.

Neuropsychologists seneng akeh kesempatan kerja luwih akeh tinimbang profesional ing sektor kesehatan amarga ora ana akeh ing industri kasebut.

Pakar iki ngevaluasi lan nambani wong sing nandhang lara otak, kayata stroke, penyakit genetik, lan kanker.

Langkah-langkah Dadi Neuropsychologist

Dadi neuropsychologist minangka dalan dawa sing mbutuhake pendhidhikan pirang-pirang taun. Sampeyan bisa dadi neuropsychologist kanthi njupuk langkah-langkah ing ngisor iki:

1. Njupuk kelas perlu ing SMA

Yen sampeyan pengin dadi neuropsychologist ing mangsa ngarep, sampeyan kudu njupuk kelas sing ana gandhengane karo bidang neuropsikologi wiwit jaman SMA.

Kursus kaya biologi, kimia, lan statistik minangka conto kelas sing kudu sampeyan lakoni.

2. Entuk kawruh babagan bidang neuropsikologi

Yen sampeyan ngimpi dadi neuropsychologist ing mangsa ngarep, penting kanggo sampeyan duwe kawruh ekstensif babagan bidang neuropsikologi.

Sampeyan bisa miwiti kanthi maca buku sing ngomong babagan lapangan. Iki bakal mbentuk pikiran lan nyiapake sampeyan kanggo apa sing bakal teka ing kuliah.

3. Ndaftar ing program sarjana

Kanggo dadi neuropsychologist, sampeyan kudu ndhaptar ing sarjana sarjana program lan entuk gelar sarjana ing psikologi utawa psikologi klinis.

Recommended:  5+ Sekolah Teknik Kanthi Tarif Ditampa Dhuwur | 2023

Sanajan njupuk jurusan biologi utawa neurosains isih dadi pilihan sing apik, priksa manawa jurusan apa wae sing sampeyan lakoni yaiku sing nawakake rute menyang karir ing neuropsikologi.

A gelar sarjana program ing paling colleges punika patang taun.

Carane Dadi Neuropsychologist

4. Entuk gelar master

Nggayuh a gelar master dianjurake banget kanggo sapa wae sing pengin ngupayakake karir ing neuropsikologi.

Sanajan sampeyan bisa kanthi gampang nggawe kabisat saka sing duwe gelar sarjana menyang mahasiswa gelar doktor tanpa ndhaptar program gelar master, ndhaptar program gelar master bakal nambah kawruh babagan neuropsikologi, yaiku bidang psikologi sing rumit.

5. Telusuri program gelar doktor

Senajan sampeyan bisa gampang nampa proyek ing akeh panggonan karo gelar master ing neuropsychology, duwe a gelar doktor minangka langkah sing bakal nggawe sampeyan apik.

Nanging, sadurunge ndhaptar program gelar doktor ing neuropsikologi, priksa manawa iku salah siji sing akreditasi dening pemerintah.

Sampeyan bisa nindakake iki kanthi nggoleki sekolah online utawa mriksa Register Nasional Psikolog Layanan Kesehatan.

Sampeyan uga bisa mangerteni yen sekolah wis akreditasi dening ndeleng yen iku anggota saka American Psychological Association utawa ora.

6. Ndaftar ing program gelar doktor

Ndaftar ing program gelar doktor minangka titik akademik paling dhuwur sing kudu ditindakake sapa wae sing pengin dadi neuropsychologist.

PhD ing psikologi klinis lan Psy.D ing psikologi klinis minangka rong gelar doktor sing paling populer sing kasedhiya kanggo sing pengin entuk gelar doktor ing bidang neuropsikologi.

Kajaba iku, priksa manawa sampeyan njupuk sawetara kursus neurosains sajrone program gelar doktor.

Iku bakal nambah kawruh babagan lapangan immensely lan nglengkapi sampeyan karo wawasan kanggo ngrampungake riset ground-breaking ing lapangan.

7. Rampungake internship ing neuropsychology

Rampung magang ing neuropsikologi minangka langkah sabanjure sing kudu ditindakake kanggo dadi ahli neuropsikologi sing berpengalaman.

Nanging, penting kanggo sampeyan ngerti manawa jinis magang sing bakal sampeyan ndhaptar bakal ditemtokake manawa sampeyan pengin melu riset neuropsikologi utawa praktik ing rumah sakit.

Kajaba iku, priksa manawa internship sing disenengi sampeyan tundhuk karo peraturan Asosiasi Psikologi Amerika (APA) lan netepi syarat sing kudu ditindakake sadurunge individu bakal disertifikasi dening dewan regional.

Sampeyan bisa nggoleki internship sing disertifikasi ing situs web Asosiasi Pusat Pascadoktoral lan Internship Psikologi (APPIC). Internships mung antarane siji lan rong taun.

8. Lulus EPPP

Sanalika sawise sampeyan ngrampungake magang, sampeyan kudu njupuk lan lulus Ujian Praktek Psikologi Profesional (EPPP) sadurunge bisa praktik minangka neuropsychologist.

Recommended:  11+ Buku Persiapan IELTS (FAQ) paling apik | 2022

Ujian iki dumadi saka 225 soal pilihan ganda, 175 soal operasional, lan 50 soal pretes.

Ragad registrasi kanggo EPPP yaiku $450 ditambah ragad tambahan $65 sing dibayar menyang pusat tes. EPPP suwene kira-kira patang jam limalas menit, lan tandha lulus 500 (70%).

9. Tansah cathetan pengalaman didaktik penting

Kanggo dadi neuropsychologist, sampeyan kudu ngirim pengalaman didaktik penting menyang American Board of Professional Psychology.

Pengalaman sinau didaktik luwih mirip karo penilaian lisan lan tulisan babagan teknik perawatan sampeyan.

Minangka ahli neuropsikologi sing kepengin banget, sampeyan kudu nyathet pengalaman didaktik ing babagan wolung wilayah kawruh utama, lan kalebu: neurosains dhasar, neuropatologi, penilaian psikologis, psikopatologi, neuroanatomi fungsional, neurologi klinis, penilaian neuropsikologi klinis, lan intervensi psikologis.

Sampeyan uga bisa ngumpulake pengalaman didaktik liyane kanthi pindhah menyang seminar lan konferensi.

10. Njaga sertifikasi

Yen sampeyan kepengin dadi neuropsychologist sing disertifikasi dewan, sampeyan kudu terus sinau lan melu kegiatan profesional kanggo entuk Sertifikasi Maintenance (MOC).

Salah sawijining cara sampeyan bisa terus sinau minangka neuropsychologist yaiku kanthi njupuk kursus online sing disertifikasi sing luwih fokus ing etika profesi lan uga melu ujian APA sing adhedhasar artikel, buku, lan buletin sing disertifikasi.

Ing sisih liya, sawetara kegiatan profesional sing bisa ditindakake kanggo entuk Sertifikasi Maintenance of Certification (MOC) yaiku kuliah lan riset.

Mangkono, gaweyan sing paling apik kanggo entuk Sertifikasi Maintenance (MOC).

11. Njaluk proyek neuropsychologist

Cara mung kanggo tuwuh ing bidang neuropsikologi yaiku kanthi nindakake pakaryan ing sektor kasebut.

Sampeyan bisa nemokake pakaryan minangka neuropsychologist kanthi nggoleki situs web Asosiasi Jaringan Kerja Ilmu Psikologi lan situs web liyane sing dipercaya kanggo dhaptar proyek sing mbukak kanggo ahli neuropsikologi sing mumpuni.

Carane Dadi Neuropsychologist Sukses

Neuropsychology minangka karir sing menehi ganjaran sing akeh banget. Nanging, sampeyan bisa sukses ing lapangan iki kanthi ngetrapake tips ing ngisor iki:

1. Tansah ngerti babagan perkembangan paling anyar ing lapangan

Nduwe kawruh sing rinci babagan perkembangan paling anyar ing bidang neuropsikologi sawayah-wayah minangka salah sawijining rahasia kanggo mbangun karir sukses ing neuropsikologi.

Nalika sampeyan krungu bab inovasi anyar ing lapangan, njupuk wektu kanggo riset lan nggunakake minangka akeh informasi sabisa babagan.

Iki bakal nggawe sampeyan luwih dhisik tinimbang wong liya sing ora nindakake iki kanthi konsisten lan nambah kawruh babagan lapangan.

2. Rawuh seminar lan konferensi profesional

Nekani seminar lan konferensi profesional minangka cara sing apik kanggo sinau babagan lapangan lan nyambungake karo ahli sing misuwur sing wis nyumbang banget.

Recommended:  Apa Universitas Coventry Apik Kanggo Teknik Mesin? | 2023

Mangkono, nindakake iki kanthi konsisten.

3. Kirimake dhewe kanggo bimbingan

Kanggo unggul minangka neuropsychologist, priksa manawa sampeyan tunduk ing bimbingan para ahli berpengalaman ing industri sing duwe pengalaman luwih saka sampeyan.

Saliyane kasunyatan manawa mentor bakal menehi pitutur marang sampeyan yen sampeyan pengin njupuk proyek anyar, dheweke uga bakal menehi pitulung sing dibutuhake, utamane nalika nggarap proyek riset. 

4. Ngembangake katrampilan sing penting

Katrampilan komunikasi lisan lan nulis sing apik minangka katrampilan penting sing kudu sampeyan lakoni yen sampeyan pengin sesambungan karo klien lan kolega ing lingkungan kerja kanthi efektif.

Dadi, priksa manawa sampeyan sinau katrampilan kasebut lan uga ngembangake kemampuan kanggo ngrungokake kanthi aktif lan tetep tenang ing kahanan sing angel.

5. Melu riset

Terus-terusan melu riset neuropsikologi bakal nambah kawruh babagan lapangan lan nglengkapi sampeyan kanthi pemahaman sing jero babagan sawetara wilayah.

Dadi, melu riset neuropsikologis.

Pitakonan sing Sering Ditakoni babagan Cara Dadi Neuropsychologist

Pira taun suwene dadi neuropsychologist?

Kanggo dadi neuropsychologist biasane mbutuhake 10-13 taun sinau postsecondary lan internship. Doktor ing psikologi kanthi fokus ing neuropsikologi biasane dibutuhake, kaya siji utawa luwih taun pengalaman kerja sing cocog (gumantung negara).

Apa sampeyan kudu sekolah med kanggo dadi neuropsychologist? 

Ora. Amarga kurang latihan babagan kedokteran, ahli neuropsikologi ora bisa nambani pasien nganggo obat resep utawa nindakake prosedur bedhah. Sanajan dheweke kasengsem ing otak lan sistem saraf, dheweke ora butuh gelar medis kanggo nggunakake teknik statistik utawa psikologis kanggo sinau wilayah kasebut.

Apa neuropsychologist nindakake terapi?

Sanajan ahli neuropsikologi bisa menehi terapi, dheweke asring ngrujuk pasien menyang profesional liyane sing duwe latihan khusus. Dheweke bisa uga menehi saran ngunjungi psikolog, terapis, utawa terapis kanggo terapi wicara utawa pakaryan.

Pira regane neuropsychologist?

Neuropsychologists nggawe $ 97,600 saben taun rata-rata. Dheweke fokus ing prilaku, pamikiran, lan sistem saraf.

kesimpulan

Neuropsychology minangka pilihan karir sing janjeni.

Bidang iki gegayutan karo studi babagan hubungan sing ana ing antarane otak manungsa lan prilaku manungsa.

Dadi neuropsychologist minangka pilihan sing apik kanggo sapa wae amarga entuk gaji, tunjangan, lan keamanan kerja sing apik.

Nanging, yen sampeyan pengin dadi neuropsychologist, bukak maneh artikel iki kanggo ngerteni langkah-langkah sing kudu ditindakake.

Apik banget; Muga-muga artikel iki mangsuli pitakon sampeyan.

Rekomendasi Editor:

Yen sampeyan nemokake artikel iki apik, mangga bareng karo kanca.