21+ Karir Kreatif Kanggo Introvert (FAQs) | 202210 min diwaca

Karir Kreatif Kanggo Introvert: Dadi introvert ora angel kaya sing dicet. Senajan padha cukup dilindhungi undhang-undhang, introverts networkers wicaksana karo apik katrampilan interpersonal lan banget srawung. 

Kajaba iku, ana akeh kesempatan kerja kanggo introvert. Umume proyek kasebut mandiri lan ora mbutuhake kerja sama karo wong liya. 

Mangkono, artikel iki bakal ngrembug sawetara karir kreatif sing paling apik kanggo introvert lan kepiye bisa tuwuh ing karir kasebut.

Sapa sing Introvert?

Introvert yaiku wong sing nduweni sipat pribadine kaya wong kasebut luwih seneng konsentrasi ing pikirane lan perasaane dhewe tinimbang karo kegiatan sing ana ing saubengé.

Tinimbang sosialisasi ing klompok gedhe, dheweke luwih seneng kumpul karo siji utawa loro kanca cedhak. Padha tiba cendhak extroverts sing koyone lelayaran liwat urip karo ease.

Kosok baline; introversion nduweni keuntungan. Umumé, wong mung ora ndeleng kanthi cara sing padha.

Apa wong introvert luwih cerdas?

Akeh panaliten nemokake yen introvert, rata-rata, duwe IQ sing luwih dhuwur tinimbang kanca-kancane sing luwih seneng.

Siji sinau dening The Gifted Development Center ketemu sing nom introvert nggawe kira-kira 60% saka anak wasis.

Kajaba iku, riset nuduhake yen introvert duwe IQ sing luwih dhuwur tinimbang mitra ekstrovert.

Senadyan kasunyatan manawa akeh wong introvert duwe akeh kanca sing cedhak, kita kudu nampa manawa kita bakal mbutuhake wektu kanggo ngisi bahan bakar.

Senadyan kanca mbantu marem kabutuhan emosional lan sosial sing penting, mbuwang wektu karo wong-wong mau bisa dadi taxing ing energi lan wektu.

Karir Kreatif Kanggo Introvert

Karir Kreatif Kanggo Introvert

Mangkene sawetara pilihan karir sing paling apik kanggo introvert:

1. Desainer Pengalaman Pangguna

Desainer pengalaman pangguna minangka profesional sing bisa nggawe desain saka wawasan sing dipikolehi sawise ngevaluasi pengalaman pangguna. 

Dheweke duwe katrampilan ngitung sing apik, bisa ngerteni rincian sing paling cilik, lan bisa nggawe desain anyar sing bakal nambah pengalaman pangguna. 

Profesional iki entuk nganti $115,000 saben taun lan digoleki akeh perusahaan.

Introverts tresna proyek iki amarga menehi wektu luwih piyambak karo pikirane lan kurang wektu karo wong liya.

2. Direktur Pengalaman Pangguna (UX).

Direktur Pengalaman Pangguna (UX) tanggung jawab kanggo unit Pengalaman Pengguna ing sawijining perusahaan, lan padha ngawasi operasi saben dinane departemen. 

Profesional iki njamin manawa perusahaane menehi pengalaman pangguna sing paling apik kanggo para klien. 

Saliyane kasunyatan manawa Direktur Pengalaman Pengguna (UX) entuk nganti $ 135,000 saben taun, dheweke uga duwe hak kanggo sawetara bentuk tunjangan lan bonus. 

Recommended:  Carane Entuk Diskon Siswa Perabot IKEA (FAQs) | 2023

Pengalaman Pangguna (UX) Directing minangka salah sawijining karir kreatif paling dhuwur kanggo introvert.

3. Arsitek

Arsitek minangka profesional sing nggambar rencana bangunan lan uga melu mbangun omah. 

Kajaba iku, arsitek nindakake desain interior bangunan. Arsitektur minangka lapangan sing kalebu akeh teknis lan kreatifitas. 

Iki mbutuhake kawruh sing kuat babagan matematika lan sawetara subjek liyane. 

Salajengipun, arsitek nggawe nganti $ 81,000 saben taun, lan iku salah siji saka karir paling sought sawise ing donya.

4. Copywriter Senior

Copywriting senior minangka karir kreatif liyane sing dianjurake banget kanggo introvert. 

Profesional iki nggoleki topik, ngenali lan ngisi kesenjangan kawruh, lan mesthekake yen merek katon ing kabeh platform media sosial lan situs web. 

Copywriters senior biasane ditugasake kanggo ngawasi aktivitas copywriter liyane; ing sawetara kasus, padha nyunting lan nerbitake konten kanggo perusahaan ing situs web. 

Profesional iki nggawe nganti $ 75,000 saben taun.

5. Panulis Teknis

Penulis teknis minangka profesional sing ngembangake dokumen teknis kayata manual instruksi, artikel jurnal, lan liya-liyane. 

Tingkat pengalaman sing apik ing industri teknik lan sains dibutuhake banget kanggo keunggulan ing karir iki. 

Kajaba iku, introvert kudu duwe katrampilan komunikasi sing apik kanggo dadi panulis teknis sing sukses. 

Penulis teknis entuk $ 75,000 saben taun.

6. Editor

Penyunting tanggung jawab kanggo ngembangake lan nggawe konten sing ditulis kanggo perusahaan lan perusahaan. 

Profesional iki nyunting konten lan ningkatake kualitase. Penyunting uga menehi saran marang panulis babagan cara sing cocog kanggo ngirim karyane. 

Umume perusahaan lan perusahaan pengin nyewa editor kanthi gelar jurnalisme, Inggris, utawa komunikasi lan paling ora rong taun pengalaman. 

Menapa malih, introverts tresna proyek iki amarga menehi wektu liyane piyambak karo pikirane lan kurang wektu karo wong liya; uga, editors entuk antarane $60,000 lan $80,000 taun.

7. Desainer Industri

Desain industri minangka karir kreatif sing dianjurake banget kanggo introvert. 

Pakar iki nggabungake seni, teknik, lan bisnis kanggo ngembangake model lan desain kanggo sawetara produk sing digunakake dening wong saben dina. 

Desainer industri nglampahi wektu sing cukup kanggo ngevaluasi tujuan produk sing diantisipasi utawa seger, biaya produksi, penampilan, lan tekstur. 

Umume perusahaan tansah ngupayakake karyawan sing duwe gelar sarjana ing arsitektur, teknik, utawa desain industri kanggo ngisi posisi iki. 

Profesional iki nggawe nganti $ 65,000 saben taun. 

8. Produser

Produser minangka profesional kanthi kemampuan manajemen proyek sing apik sing ngatur lan ngumpulake sumber daya kanggo ngrampungake produksi sing nguntungake. 

Pakar kasebut ngenali proyek, ngrancang carane ngrampungake, lan ngetrapake kanthi bener. 

Kajaba iku, produser uga tanggung jawab kanggo makaryakke panulis, direktur, lan sawetara profesional liyane sing dibutuhake kanggo mbentuk kru produksi, lan padha ngawasi kabeh proses produksi. 

Produser entuk $ 70,000 saben taun. 

9. Artis lan Animator Multimedia

Artis lan animator multimedia minangka profesional sing nggawe animasi lan sawetara wujud efek visual kanggo game, film, lan macem-macem media. 

Profesional iki duwe kebebasan lengkap kanggo kerja ing omah, lan minangka pakaryan sing narik jadwal kerja sing fleksibel. 

Recommended:  Tanggal Term Sekolah Farringtons (Masa Musim Semi 2022 - Musim Panas 2023)

Kajaba iku, kanggo unggul minangka seniman multimedia lan animator, siji kudu duwe gelar seni, grafis komputer, utawa lapangan liyane sing gegandhengan. 

Profesional iki entuk nganti $ 70,000 saben taun.

10. Direktur Media Sosial

Direktur Media Sosial tanggung jawab kanggo iklan online lan kegiatan promosi merek utawa perusahaan. 

Spesialis kasebut nindakake pakaryan kanthi nyebar desain visual sing nggambarake kapentingan perusahaan, ngirim konten sing nuduhake informasi babagan topik tartamtu, lan nanggapi komentar lan pesen saka pengikut media sosial perusahaan.

Entuk gelar ing salah siji media utawa desain grafis dianjurake banget kanggo wong introvert sing pengin miwiti jalur karir iki. 

Saben taun, direktur media sosial entuk gaji $ 75,000.

11. Analis Riset Pasar

Analis Riset Pasar ngevaluasi kahanan ing pasar lan ngawasi kemungkinan dodolan komoditas ing pasar. 

Kanggo dadi analis riset pasar sing sukses, introvert disaranake entuk a gelar sarjana ing matematika, bisnis, marketing, utawa lapangan sing gegandhengan. 

Uga, ngrampungake a lulusan pendidikan ing sembarang lapangan kasebut ing ndhuwur bakal nggawe akeh pangertèn. 

Analis riset pasar entuk nganti $ 65,000 saben taun.

13. Desainer Game

Desain game minangka karir kreatif liyane sing dianjurake banget kanggo introvert. 

Profesional iki tanggung jawab kanggo ngembangake jagad video game. Desainer game nggunakake laptop sing apik tenan kanggo ngembangake karakter sing ditemoni ing video game. 

Dheweke entuk $ 60,000 saben taun.

14. Artis Konsep

Artis konsep tanggung jawab kanggo ngembangake konsep visual kanggo film, game virtual, lan kartun. 

Profesional iki menehi warna lan nggambar sawetara unsur visual kanggo nggawe konsep sing fantastis adhedhasar panjaluk proyek kasebut. 

Produk saka pikirane wis rampung kanthi tujuan konsep kasebut. Artis konsep nggawe nganti $ 60,000 saben taun.

15. Terapi Perilaku

Terapi prilaku minangka karir kreatif sing dianjurake banget kanggo introvert. Ahli terapi iki netepake wong sing nandhang lara psikologis. 

Senadyan penampilan, profesi minangka terapi perilaku minangka pilihan sing apik kanggo introvert. Sampeyan bakal ngomong karo pelanggan cukup, nanging sampeyan bakal nindakake liyane ngrungokake lan empathizing saka ngomong.

Terapi perilaku entuk nganti $ 75,000 saben taun.

16. Manajer Akuntansi

Managers Akuntansi muter peran penting ing mlaku organisasi utawa perusahaan. 

Profesional iki nangani lan ngontrol aktivitas unit akuntansi ing perusahaan lan ngembangake strategi akuntansi lan ringkesan fiskal adhedhasar data lan informasi sing kasedhiya kanggo dheweke. 

Manajer akuntansi entuk gaji taunan udakara $ 70,000.

17. Gereja

Aktuari minangka ahli finansial sing ngerti babagan risiko perusahaan asuransi. Dheweke ngukur lan ngatur risiko lan kahanan sing durung mesthi ing bisnis.

Aktuaris uga duwe kawruh sing jero babagan matematika, statistik, ilmu komputer, akuntansi lan analisis data.

Profesional iki entuk nganti $ 90,000 saben taun.

18. Auditor

Audit minangka karir kreatif liyane sing dianjurake banget kanggo introvert. 

Auditor netepake laporan lan file akuntansi perusahaan, lan saka data lan informasi sing diamati, dheweke nggawe laporan pajak kanggo perusahaan. 

Profesional iki digoleki banget ing saindenging jagad, ngasilake $ 55,000 saben taun.

19. Insinyur Piranti Lunak

Rekayasa piranti lunak saiki minangka salah sawijining lapangan sing paling nguntungake ing saindenging jagad lan salah sawijining karir kreatif paling dhuwur kanggo introvert. 

Recommended:  Top 10 Kursus Kuku kanggo pamula ing Udemy | 2022

Gelar sarjana biasane dibutuhake minangka minimal kanggo karya tingkat entri minangka insinyur piranti lunak.

Mayoritas iki diwenehi metu ing wilayah saka piranti lunak komputer / engineering, CS/MS, lan matématika.

Insinyur piranti lunak nggunakake basa komputer kanggo ngembangake lan netepake sistem piranti lunak. 

Proyek iki mbutuhake pemahaman sing jero babagan pemrograman komputer, ilmu komputer, lan akeh subjek liyane. 

Insinyur piranti lunak entuk nganti $ 70,000 saben taun.

20. Ilmuwan Riset

Ilmuwan riset nindakake macem-macem penilaian lan eksperimen kanggo nggambar potongan anyar. 

Dheweke tanggung jawab kanggo ngrancang, nindakake, lan nganalisa asil eksperimen, uji coba, lan investigasi adhedhasar laboratorium.

Profesional kasebut duwe peran penting ing sawetara perusahaan, wiwit saka sektor pendhidhikan nganti sawetara sektor liyane. 

Ilmuwan riset nggawe nganti $ 80,000 saben taun.

21. Arsip

Arsip minangka tanggung jawab kanggo ngumpulake informasi sejarah sing penting, nggawe katalog, njaga keamanan, lan ngatur.

Profesional iki melu sawetara kegiatan sing mbutuhake wektu akeh. Iki minangka karir sing dianjurake banget kanggo introvert amarga ora mbutuhake kerja sama karo wong. 

Arsip nggawe nganti $ 50,000 saben taun.

Pitakonan sing Sering Ditakoni babagan Karir Kreatif Kanggo Introvert

Apa sing nyebabake wong dadi introvert?

Iku ora strictly turun temurun dadi introvert. Miwiti ing umur dini, dibentuk dening lingkungan sampeyan, lan plastisitas bawaan ngidini kita adaptasi karo owah-owahan kasebut.

Kepiye langka introvert ing Amerika Serikat?

Antarane katelu lan setengah saka kabeh wong Amerika iku introvert. Sanajan introversi katon ing macem-macem cara, dheweke nuduhake akeh karakteristik prilaku sing umum ing antarane sing ngalami.

Kenapa introvert sepi?

Peneliti nuduhake yen introvert, sing cenderung fokus ing njero, nyatane nuduhake tingkat aktivitas otak sing luwih dhuwur tinimbang wong biasa. Umume sipat introvert, kayata pengamatan sing apik, mbutuhake kasepen kanggo fungsi amarga sepi introvert mbantu dheweke ngimbangi jumlah stimulasi sing dialami otak.

Apa introvert bisa ngomong?

Stereotipe wong introvert yaiku wong sing sepi lan nyepelekake. Banjur, sawetara wong sing ora sopan katon ora duwe masalah kanggo ngobrol. Nanging jinis wong iki mbutuhake wektu dhewe kanggo ngisi bahan bakar.

kesimpulan

Saliyane karir sing kasebut ing ndhuwur, Desain UI / UX, marketing konten, lan pemasaran afiliasi minangka karir kreatif liyane sing dianjurake banget kanggo introvert. 

Nanging, supaya karier kasebut bisa sukses, wong introvert kudu tansah kerja kanggo nambah katrampilan, mbangun jaringan sing penting karo wong-wong ing lapangan, lan ngupayakake owah-owahan paling anyar.

Apik banget; Muga-muga artikel iki mangsuli pitakon sampeyan.

Rekomendasi Editor:

Yen sampeyan nemokake artikel iki apik, mangga bareng karo kanca.