Apa Aku Njupuk Gap Sadurunge Grad School? (FAQs)9 min diwaca

Pikiran miwiti lelungan akademik liyane sanalika sawise ngrampungake an sarjana sarjana program tansah medeni kanggo akeh siswa.

Nanging, nalika akeh siswa seneng njupuk taun longkangan sadurunge sekolah lulusan, sawetara luwih seneng kanggo pindhah karo aliran lan nerusake pendidikan sing langsung.

Njupuk taun jurang sadurunge sekolah lulusan duwe kaluwihan lan kekurangan dhewe.

Artikel iki bakal ngrembug babagan pro lan kontra sing kudu digatekake sadurunge njupuk langkah.

Apa Gap Year?

Gap taun minangka istirahat akademik. Iki wektu kanggo golek dhewe lan mutusake babagan kerja lan sekolah.

Taun gap fleksibel. Sampeyan bisa kerja, sukarelawan, utawa lelungan. Iki minangka sabbatical saka proyek utawa sekolah kanggo ngupayakake perbaikan pribadi liwat lelungan lan sinau pengalaman.

Iku padha karo sabbatical, kajaba iku ora digunakake kanggo sinau utawa nerbitaké buku.

Apa sing diarani Grad School?

Sekolah lulusan minangka institusi pascasarjana sing menehi gelar master lan doktoral. Sadurunge nglamar sekolah pascasarjana, sampeyan kudu duwe gelar sarjana.

Kajaba iku, sekolah pascasarjana minangka institusi sing menehi derajat lanjut, kanthi prasyarat biasa yaiku ngrampungake program sarjana.

Kaluwihan Njupuk Taun Gap Sadurunge Grad School

Ngaso setaun sadurunge sekolah lulusan nawakake kaluwihan ing ngisor iki:

1. Nyegah burnout

Ngaso setaun saka karya akademik minangka ide sing apik.

Iki ngalangi sampeyan ora ngobong stres sing langsung mlumpat saka sekolah sarjana langsung menyang sekolah lulusan.

Sawise sampeyan wis darmabakti paling suwene telung nganti patang taun utawa luwih, kanggo ndhaptar program gelar sarjana, otak sampeyan bakal mbutuhake istirahat.

Dadi, njupuk sawetara wektu bakal ngijini sampeyan kanggo ngisi daya baterei lan bisa uga ngisi bahan bakar tingkat energi, kang bakal bisa kanggo nindakake ing tingkat dhuwur nalika sampeyan miwiti pasinaon sekolah lulusan.

2. Entuk pengalaman kerja sing penting

Njupuk setaun sadurunge mlebu sekolah lulusan menehi kesempatan sing sampurna kanggo entuk pengalaman kerja sing migunani.

Ora masalah apa sampeyan melu magang sing ora dibayar utawa sampeyan kerja ing perusahaan gedhe; njupuk setaun sadurunge sekolah lulusan ngidini sampeyan nindakake pakaryan sing bakal nambah kawruh babagan lapangan lan nambah katrampilan sampeyan.

Recommended:  Tingkat Penerimaan Universitas Oxford (FAQ) | 2022

Kajaba iku, duwe kawruh sing jero babagan bidang sinau sampeyan minangka salah sawijining perkara sing bakal menehi keuntungan kanggo calon liyane nalika nglamar sekolah lulusan.

Iki amarga umume sekolah lulusan mesthi ngarepake ngakoni siswa sing wis entuk pengalaman profesional sing apik.

3. Simpen dhuwit cukup kanggo grad sekolah

Yen sampeyan ora duwe dhuwit kanggo mbiayai pasinaon ing sekolah pascasarjana, njupuk celah sadurunge miwiti sekolah pascasarjana pancen disaranake amarga bakal mbantu ngirit dhuwit akeh kanggo mbayar pendidikan sekolah lulusan.

Iki uga minangka ide sing apik amarga ngalangi sampeyan supaya ora nandhang tekanan sing ora perlu amarga nindakake akeh pakaryan nalika sekolah ing wektu sing padha.

Yen sampeyan wis ngirit luwih saka cukup, sampeyan bisa uga metu saka pakaryan supaya bisa fokus ing pendidikan kanthi apik.

Apa Aku Njupuk Gap Sadurunge Grad School?

4. Nyedhiyakake persiapan sing efektif

Njupuk jurang sadurunge sekolah lulusan menehi wektu kanggo nyiapake dhewe kanthi efektif kanggo tantangan sekolah lulusan.

Mbuwang setaun sadurunge sekolah lulusan bakal ngidini sampeyan nggawe rencana lan taktik kanggo ngatasi alangan akademik sing sampeyan duwe.

5. Evaluasi pilihan sampeyan

Njupuk sawetara wektu tinimbang mlumpat menyang sekolah pascasarjana langsung saka sekolah undergrad ngijini sampeyan kanggo netepke pilihan lan mangerteni yen gelar master dibutuhake kanggo entuk gol utawa ora.

Yen ora, sampeyan bisa nggoleki alternatif kanggo sekolah lulusan sing bakal ngidini sampeyan entuk ambisi.

6. Jelajahi sawetara opsi karir

Ora mlumpat menyang sekolah pascasarjana sawise sampeyan lulus saka sekolah sarjana menehi sampeyan kesempatan kanggo sinau babagan bidang spesialisasi ing karir sing dipilih sing paling kepenak.

Kadhangkala, sampeyan bisa uga kasengsem ing wilayah tartamtu, sing bisa ngganti rencana sampeyan ing mangsa ngarep.

Cacat njupuk longkangan sadurunge Grad School

Sanajan ngaso sadurunge sekolah menengah minangka ide sing apik, ana kekurangane:

1. Mundhut semangat

Ngaso sadurunge sekolah lulusan minangka ide sing ora apik amarga sampeyan bisa uga bakal kelangan motivasi kanggo bali sekolah ing pungkasan istirahat setaun.

Kajaba iku, istirahat kanggo ngaso bisa ngganggu sampeyan saka ambisi mbesuk lan nggawe sampeyan kesed kanggo nggayuh.

Mlumpat saka sekolah sarjana langsung menyang sekolah lulusan ngidini sampeyan entuk momentum sing dibutuhake kanggo nggayuh tujuan sampeyan.

Yen sampeyan miwiti nggawe akeh dhuwit ing proyek sing sampeyan tindakake nalika istirahat, sampeyan bisa uga bakal ngilangi ide kanggo ndhaptar sekolah lulusan, sing ora bakal ngidini sampeyan nggayuh ambisi akademik.

2. Elongates lelampahan akademisi

Ngaso sadurunge lulus sekolah bakal nggawe sampeyan butuh wektu luwih suwe kanggo ngrampungake pendhidhikan lan nyegah sampeyan entuk kredensial sing dibutuhake kanggo entuk kerja sing dikarepake.

Recommended:  Rancang Pawon Sampurna Kanthi Hood Range Kustom

Iku penting kanggo ngerti sadurunge miwiti sekolah lulusan

Ing ngisor iki sawetara saran sing paling penting sing sampeyan kudu ngerti sadurunge miwiti sekolah lulusan.

1. Ngenali motivasi konco pilihan saka program gelar sarjana.

Sadurunge ndhaptar program apa wae ing sekolah pascasarjana, priksa manawa sampeyan nemtokake motivasi ing mburi keputusan sampeyan kanggo ndhaptar.

Ing tembung liyane, nemtokake alasan kenapa sampeyan pengin ndhaptar sekolah pascasarjana.

Iki bakal ngidini sampeyan mutusake babagan kesempatan riset sing bakal sampeyan lakoni lan uga prospek pangembangan profesional sing bakal sampeyan lakoni.

2. Entuk dokumentasi

Sadurunge sampeyan mikir nglamar sekolah lulusan, priksa manawa sampeyan duwe kabeh dokumentasi sing dibutuhake kanggo diakoni.

Sekolah lulusan biasane mbutuhake transkrip saben program sing wis sampeyan ndhaptar nalika ngolah diakoni, kalebu sing ora menehi kredensial.

Dadi, sadurunge nglamar, nyiapake kabeh iki lan priksa manawa sampeyan mriksa kanthi ati-ati syarat diakoni sekolah kanggo program sing pengin dirawuhi sawetara minggu sadurunge aplikasi dibukak supaya sampeyan bisa ngumpulake kanthi tepat.

3. Entuk surat rekomendasi

Saka riset kita, jelas yen kabeh sekolah lulusan mesthi mbutuhake surat rekomendasi saka pelamar minangka bagéan saka syarat kanggo proses diakoni.

Mangkono, priksa syarat diakoni sekolah ing situs web kanggo profil wasit sing dimaksudake kanggo nulis surat kasebut lan ngandhani sadurunge aplikasi mbukak yen sampeyan kudu nulis surat rekomendasi.

Nanging, priksa manawa sampeyan njaluk surat rekomendasi saka wong sing ngerti babagan sampeyan.

Kajaba iku, priksa situs web sekolah kanthi apik kanggo aturan babagan panyusunan surat rekomendasi lan wenehi wasit kabeh informasi sing dibutuhake babagan sampeyan.

4. Nyedhak pengawas potensial sampeyan

Bukak situs web sekolah lan telusuri jeneng anggota fakultas ing kursus sing disenengi.

Sawise sampeyan nemokake, goleki sawetara karya online lan nyedhaki sing duwe minat riset sing padha karo sampeyan.

Nalika sampeyan tekan pamirsa, ngandhani yen sampeyan pengin partner karo wong-wong mau kanggo ngrampungake riset tartamtu ing wilayah riset sing dipilih yen sampeyan ngakoni.

Yen dheweke setuju karo proposal sampeyan, luwih becik kanggo sebutno ing statement tujuan utawa surat motivasi sampeyan arep nggarap anggota fakultas kasebut ing proyek riset tartamtu.

Iki bakal menehi sampeyan keunggulan tinimbang pelamar liyane.

5. Nggawe rencana kanggo mbiayai pendidikan sampeyan

Penting yen sampeyan duwe rencana sing jelas babagan carane sampeyan bakal mbayar pendhidhikan sadurunge nglamar sekolah lulusan.

Saka biaya kuliah nganti biaya liyane kaya biaya akomodasi, priksa manawa sampeyan duwe dhuwit luwih saka cukup kanggo nangani kabeh utawa persetujuan karo bank sing bakal ngidini sampeyan nyukupi kabeh biaya kasebut tanpa percaya marang beasiswa utawa dana.

Recommended:  100+ Pitakonan lan Jawaban Kesadaran Umum | 2023

6. Motivasi dhiri minangka kunci

Meh kabeh sekolah pascasarjana ora nyedhiyakake sumber penasehat siswa.

Dadi, priksa manawa sampeyan tansah nindakake apa wae sing bakal nggawe sampeyan motivasi lan menehi dorongan supaya bisa sekolah kanthi apik.

7. Priksa manawa sampeyan ngirim aplikasi lengkap

Sekolah lulusan mung nimbang calon sing ngirim dokumen aplikasi lengkap.

Dadi, sadurunge ngirim aplikasi, priksa maneh lan priksa manawa ora ana sing ilang. Sadurunge dikirim menyang sekolah, sampeyan kudu mriksa pratelan pribadi utawa surat motivasi lan ndandani kesalahane.

8. Njupuk saben kesempatan kanggo pangembangan profesional karo tangan loro

Sekolah Grad tansah nawakake akeh kesempatan kanggo pangembangan profesional ngluwihi apa sing ditawakake ing sekolah sarjana.

Mangkono, gunakake lokakarya, acara, seminar, lan kegiatan liyane sing diatur kanggo sampeyan lan kolega kanggo ngundhakake kabisan, jaringan karo profesional industri lan nggawe hubungan sing apik lan migunani banget karo anggota fakultas.

Pitakonan sing Sering Ditakoni babagan Gap Sadurunge Grad School

Apa tegese sekolah lulusan?

Sekolah lulusan minangka institusi pascasarjana sing menehi gelar master lan doktoral. Sadurunge nglamar sekolah pascasarjana, sampeyan kudu duwe gelar sarjana.

Apa lulusan sekolah padha karo kuliah?

Gelar lulusan luwih khusus tinimbang gelar sarjana lan luwih jelas ana hubungane karo jalur karir.

Sepira angel gelar master?

Entuk gelar master biasane luwih tantangan tinimbang entuk gelar sarjana. Nanging, yen sampeyan pancene pengin maju prospek profesional lan pribadi, ora ana sing bisa ngalahake ndhaptar program pascasarjana.

Apa entuk master worth iku?

Sing duwe gelar master duwe tingkat pengangguran sing luwih murah lan entuk $ 240 luwih saben minggu tinimbang sing duwe gelar sarjana, kaya sing dilaporake dening Biro Statistik Tenaga Kerja. Kombinasi kredit sing bisa ditransfer lan pengalaman kerja / urip sing ditrapake bisa nyuda biaya kuliah lan nyepetake wektu kanggo ngrampungake program gelar.

kesimpulan

Njupuk kesenjangan sadurunge sekolah lulusan minangka keputusan sing angel ditindakake dening sapa wae.

Senadyan kasunyatan sing njupuk longkangan sadurunge arep sekolah longkangan bakal ngijini sampeyan kanggo refresh kanggo phase sabanjuré saka lelampahan akademisi, sampeyan bisa kanthi gampang ilang motivasi minangka asil.

Ora preduli nalika sampeyan mlebu sekolah pascasarjana, sampeyan bisa sukses yen sampeyan ngatur dhewe kanthi apik, sinau ngatur wektu kanthi apik, lan netepi jadwal sinau sing ketat. 

Apik banget; Muga-muga artikel iki mangsuli pitakon sampeyan.

Rekomendasi Editor:

Yen sampeyan nemokake artikel iki apik, mangga bareng karo kanca.