Kepiye carane nulis esai kanggo Program Master7 min diwaca

Esai lulusan minangka karangan prosa kanthi dawa cendhak lan komposisi bebas, nyatakake kesan lan pikirane individu babagan subyek utawa masalah tartamtu lan kanthi sengaja ora ngaku definitif utawa lengkap babagan perawatan subyek.

Struktur Teks Essay Program Magister

Pambuka mbutuhake katrangan ringkes babagan kahanan sing bakal dianalisis (nganti 1,500 karakter kanthi spasi).

Ing tataran iki, mung perlu kanggo ngenalake sing maca babagan acara, plot, lan fakta sing dikandhakake karangan, sing tegese durung dibutuhake kosakata khusus.

Ing bagean utama teks, sampeyan kudu njlèntrèhaké masalah sosiologis sing sampeyan nemokake nalika nganalisis prastawa sing dipilih. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nggunakake:

  • materi lulus ing Course
  • sumber ilmiah tambahan
  • ilustrasi empiris babagan masalah iki (asil panaliten).

Ing kesimpulan, sampeyan kudu nggawe kesimpulan utama 3-4 ukara:

  • succinctly mbukak isi topik ing konteks saka konsep sinau, teori
  • ngramu posisi penulis dhewe uga-reasoned liwat pengalaman praktis saben dinten dhewe
  • nduduhake pengamatan lan imajinasi

Volume teks utama esai (tanpa kaca judhul lan dhaptar referensi): nganti 9 000 karakter kanthi spasi.

Komposisi Essay Kanggo Program Gelar Master

Master kang Essay kudu duwe struktur ing ngisor iki:

  • kaca judhul;
  • Pambuka;
  • Bagian utama;
  • Kesimpulan.

Esai dieksekusi kanthi cara cetak lan dirancang mung ing sisih ngarep kertas putih:

  • Ukuran kertas format A4 standar (210×297 mm);
  • Margins: kiwa - 30 mm, ndhuwur - 20 mm, tengen - 10 mm, ngisor - 20 mm;
  • Font – Times New Roman – 14 pt (titik);
  • Jarak baris - spasi tunggal;
  • Format teks utama - ing parameter "kanthi jembar";
  • Rhe garis abang - 1,25 cm.
Recommended:  Napa Kita Penggerak Jarak Jauh Paling Apik?

Panjang total karangan kudu paling sethithik patang kaca teks kanthi nomer kaca wajib ing tengah ngisor.

Top 12 Tips Cara Nulis Essay Kanggo Diakoni Kanggo Pascasarjana

1) Saben karangan minangka karya tulis sing unik. Waca kanthi teliti syarat universitas sing sampeyan lamar. Luwih becik ora nyoba nganggep karangan wong liya minangka karanganmu, malah ditulis maneh ing basa ibumu.

2) Aja ngisi karangan nganggo tembung-tembung sing arang digunakake ing pacelathon. Nada kudu profesional nanging gampang diwaca. Aja nggunakake slang. Ngindhari paragraf pambuka sing nggambarake masa lalu sampeyan, kayata: "Aku ngerti persis apa sing dakkarepake wiwit cilik." Paragraf pambuka kudu ngemot pikiran-pikiran sing substantif supaya sing maca bisa langsung ngerti apa sing bakal dirembug.

3) Nyingkiri klise.

4) Ngindhari swara pasif uga.

5) Usaha kanggo kajelasan lan spesifik. Kepengin nyritakake kabeh bebarengan bisa menehi kesan minangka wong sing entheng.

6) Ora perlu kanthi ati-ati lan langkah-demi-langkah dhaptar kabeh acara ing urip sampeyan ("Kawitan aku ana, banjur aku nindakake iki, banjur aku sinau iki lan sing").

7) Kualitas sampeyan ora mung pengalaman sing sampeyan entuk nalika sampeyan umur. Kualitas sampeyan yaiku apa sing wis sampeyan alami lan sinau saka pengalaman sampeyan. Nuduhake iki bakal nambah kemungkinan sampeyan diakoni.

8) Kesalahan ketik lan gramatikal bisa cepet ngganggu gaweyan nulis sanajan karangan sing paling apik. Ana akeh layanan mriksa ejaan online, lan sampeyan bisa nemokake akeh kesalahane dhewe mung kanthi maca maneh apa sing wis ditulis.

9) Apike kanggo takon pendapat profesional ing wilayah sampeyan babagan esai (utawa nuduhake menyang supervisor sampeyan, contone).

10) Yen ana kekurangan ing prestasi akademik sampeyan, critakna ing karangan. Tulis sebabe kedadeyan kasebut lan apa sing sampeyan sinau saka pengalaman kasebut. Gagal uga kaluwihan yen sampeyan nggawe kesimpulan sing bener saka pengalaman.

Recommended:  Pakar TU Dijenengi Broker Forex Paling Apik

11) Deleng maneh karangan lan priksa manawa sampeyan wis mangsuli pitakon-pitakon ing ngisor iki:

  • Napa aku pengin sukses ing lapangan iki?
  • Yagene aku kepengin nindakake iki?
  • Apa wutah profesional wis pendidikan lan pengalaman kula?
  • Napa aku pengin mlebu universitas iki kanggo program iki?

12) Kulawarga lan kanca-kanca arang banget dadi penasehat sing apik babagan masalah iki-dheweke ora duwe pengalaman nulis kanthi cara iki, lan reaksi pisanane yaiku ndhukung lan nyengkuyung sampeyan.

Tuladha Nulis Essay Kanggo Sekolah Pascasarjana

Essay babagan "Napa aku milih jurusan iki"

Kula badhe miwiti cariyos kula minangka siswa kelas lima, kawiwitan kula mboten nggatosaken utawi nganggep badhe lulus sekolah amargi kula kepingin langsung lulus.

Nanging nyatane ora ana kesempatan kanggo lulusan saka departemen kita, nanging ana kesempatan liyane kanggo lulus sekolah dhisikan lan banjur kanggo lulusan sekolah.

Dadi, aku mlebu lan sekolah pascasarjana mung kanggo lulusan sekolah. Aku ora ngerti apa iku apik utawa ala, nanging misale jek kula, pisanan kabeh, ora ana kawruh tambahan; sawise lulus sekolah, iku bakal luwih gampang kanggo pindhah menyang lulusan sekolah.

Wis dadi mahasiswa pascasarjana, sampeyan bisa miwiti nulis disertasi banjur nambah disertasi sing padha kanggo lulusan sekolah lan mbela diri ing mangsa ngarep.

Mesthi, aku seneng nindakake sekolah pascasarjana. Secara pribadi, sing apik kanggoku yaiku sinau sore sing bisa digabung karo kerja, nanging amarga kahanan urip sing beda-beda, mesthine ora mesthi.

Iku, mesthi, kenalan kanggo wong anyar menarik, siswa, guru, kawruh informasi luwih.

Ing mangsa ngarep, mesthine, aku kepengin nyambut gawe minangka guru (aku tansah kepengin dadi guru, sanajan tugase guru kasebut sithik), mula aku banjur sinau ing departemen iki; Aku pengin njaluk kawruh liyane ing wilayah iki karya mangsa.

Recommended:  5 Colleges Top Kanthi 100% Acceptance Rate (Fees, FAQs) | 2023

Saiki, aku kerja ing sekolah, nanging ing tembe, aku nggarap bocah-bocah umur SD; mesthi, Aku pengin bisa karo siswa pribadi; luwih menarik kanggo aku kerja bareng karo dheweke tinimbang mung kerja ing sekolah.

Sinau ing kene banjur terus-terusan ngajari murid-murid supaya sinau, sampeyan mesthi sinau akeh perkara anyar, lan sekolah minangka tahapan urip sing wis dilewati; apa ana, sampeyan ora berkembang, lan sampeyan ora njaluk apa sing arep.

Mesthi, iku beda saka gelar master mahasiswa. Proses kabeh dirancang kanggo siswa njaluk lan nggoleki informasi sing dibutuhake meh kabeh wektu - kerjane terus-terusan karo macem-macem sumber informasi saka buku, Internet, lsp.

Mungkin iku aneh, nanging aku pancene seneng gaya sinau iki, wong hard kanggo nggawe piyambak golek soko, nanging ing nalisir, aku seneng banget kanggo golek lan nemokake kabeh anyar lan menarik, banjur, mesthi, aku bareng karo kanca-kanca kelas.

Ngomong babagan mlebu, mlebu sekolah pascasarjana mbokmenawa ora angel amarga ana pitakonan sing wis daksinaoni nalika ujian negara ing ujian mlebu, lan sing kudu daklakoni mung nggawe ulang ing memori lan mbaleni. ,

Sinau kanggo gelar master isih duwe kaluwihan kanggo entuk beasiswa, sing kanthi cara kasebut minangka rangsangan kanggo sinau luwih lanjut.

Lan amarga aku kepengin nyambut gawe dadi guru lan mulang babagan kanggo menehi kawruh anyar, aku tansah netepi paribasan sing misuwur banget, "Guru rampung nalika dheweke mandheg sinau. Aku ora pengin ngganggu proses sinau; Aku pengin nerusake pendidikan luwih lanjut lan sinau bab anyar.

Bio: Rebecca Carter kerja minangka panulis esai ing perusahaan nulis online lan mbantu siswa nindakake tugas. Layanan online kasebut nyedhiyakake bantuan pakar babagan makalah. Thanks kanggo perusahaan kasebut, Rebecca bisa nulis artikel babagan pengalamane. Dheweke seneng ing gunung, menyang gedung olahraga, nunggang jaran, lan dadi sukarelawan ing wektu luang.