5 Gaya Format Kertas sing Perlu Sampeyan Gunakake3 min diwaca

Nalika nggarap makalah akademik, sampeyan kudu ngakoni penulis buku utawa sumber tartamtu sing bakal digunakake ing makalah sampeyan.

Kanggo ngrampungake, ana standar sing kudu ditindakake nalika nempatake referensi ing makalah.

Ana macem-macem gaya format kertas, nanging sing kudu digunakake ing kuliah? Ing artikel iki, kita bakal njlentrehake limang sing paling penting sing sampeyan kudu ngerti.

Saben gaya duwe tujuan lan bisa digunakake kanthi cara sing beda-beda. Ayo padha ndeleng saiki.

1. Chicago / Turabian

Chicago / Turabian minangka gaya nulis sing disenengi ing jagad akademik. Iku rada rumit tinimbang gaya format liyane nanging menehi analisis materi sumber sing luwih rinci lan lengkap.

Nalika nggunakake gaya Chicago/Turabian, kertas sampeyan kudu diformat kaya ing ngisor iki:

  • Judhul kaca
  • Kaping pindho spasi
  • Margin 1-inch ing kabeh pinggiran
  • Paragraf indentasi
  • Times New Roman font

Kaya sing wis kasebut sadurunge, format nulis iki rada rumit kanggo pamula.

Begjanipun, aku tansah duwe wong liya saka a layanan nulis skripsi master nalika aku rumangsa macet. Mula, aku ora nate angel ngatasi gaya Chicago sajrone kuliah.

2. MLA

Sampeyan kudu ngerti babagan sawetara gaya format kertas sing beda nalika sampeyan nulis makalah kanggo kuliah.

Gaya Modern Language Association (MLA) paling umum digunakake kanggo kamanungsan lan makalah seni liberal.

Dadi, kaya apa kertas format MLA? Mangkene ide cepet babagan carane nindakake:

  • Margins kudu disetel ing 1 inci ing kabeh pinggir kertas.
  • Ing sisih ndhuwur kaca pisanan kudu duwe jeneng, jeneng instruktur, nomer kursus, lan tanggal.
  • Spasi kaping pindho kabeh kertas, kalebu kaca judhul.
  • Indent baris pisanan saben paragraf kanthi 1/2 inci.
  • Gunakake font Times New Roman 12 titik.
Recommended:  Cara Ngembangake Katrampilan Kepemimpinan Nalika Ing Universitas

3. APA

Gaya APA minangka gaya format kertas sing misuwur digunakake ing tulisan akademik. Mangkene dhasar babagan cara ngowahi format kertas gaya Apa:

  • Margins kudu disetel ing 1 inci ing kabeh sisi.
  • Gunakake font standar 12 titik, kayata Times New Roman utawa Arial.
  • Indent ukara pisanan saben paragraf kanthi 0.5 inci.
  • Paginate kertas sampeyan nggunakake nomer consecutive (1, 2, 3, etc.) ing ngisor saben kaca.
  • Irah-irahan kertas sampeyan ing bagean katelu ndhuwur kaca, banjur kandelake.

4. NANGING

Saka limang gaya format sing bakal kita bahas, AMA mbokmenawa sing paling sampeyan kenal. Iki minangka gaya sing biasane digunakake ing makalah akademik lan minangka pilihan sing apik kanggo laporan, makalah riset, lan esai.

Ana sawetara perkara sing kudu dielingi nalika nggunakake format AMA:

  • Kertas sampeyan kudu spasi kaping pindho, kanthi margin 1 inci ing kabeh pinggir
  • Indent ukara pisanan saben paragraf kanthi 0.5 inci.
  • Nomer kabeh kaca kanthi berturut-turut, diwiwiti kanthi pambuka.
  • Duwe header kanthi jeneng, jeneng profesor, jeneng kursus, lan tanggal ing ndhuwur saben kaca.

5 Harvard

Gaya Harvard minangka salah sawijining format sing paling umum ing tulisan akademik. Iku gampang kanggo tindakake lan mesthekake yen kertas bakal presented cetha lan concisely.

Kanggo ngowahi format kertas nganggo gaya Harvard, sampeyan kudu nyakup unsur ing ngisor iki:

  • Heading karo jeneng lan tanggal
  • Judhul kertas sampeyan
  • Margins 1 inci ing kabeh sisih
  • Tèks spasi pindho
  • Font 12 titik
  • Kaca sing dianggep

kesimpulan

Sampeyan bisa nggunakake macem-macem gaya format kertas ing kuliah, nanging lima penting kanggo ngerti.

Recommended:  7+ Sekolah Vet paling apik ing Texas (FAQs, Duration, Gaji) | 2022

Lima gaya format yaiku MLA, APA, Chicago/Turabian, Harvard, lan AMA. Saben gaya nduweni pedoman kanggo ngowahi format kertas kanthi bener, kalebu tata letak, font, lan pinggiran.

Iku penting kanggo familiarize dhewe karo pedoman kanggo saben gaya sadurunge sampeyan miwiti nulis kertas supaya sampeyan bisa format bener.

Apik banget; Muga-muga artikel iki mangsuli pitakon sampeyan.

Rekomendasi Editor:

Yen sampeyan nemokake artikel iki apik, mangga bareng karo kanca.