13 Aplikasi Pembelajaran Emosional Sosial (FAQ) Paling apik | 20227 min diwaca

Aplikasi Pembelajaran Emosional Sosial: Pembelajaran emosional sosial, sing luwih dikenal kanthi jeneng SEL, yaiku jinis pendhidhikan sing mulang bocah-bocah lan remaja kepiye carane bisa nyenengake wong-wong ing masyarakat lan kepiye carane bisa ngerteni awake dhewe ing masyarakat kasebut.

Pembelajaran sosial-emosional nglengkapi bocah-bocah lan siswa kanthi katrampilan sing bisa nggampangake pangembangane wiwit cilik nganti diwasa lan nggawe wong sing luwih apik.

Minangka guru SD utawa SMA, sampeyan tanggung jawab kanggo mesthekake yen siswa utawa siswa ngembangake katrampilan sosial-emosional.

Dadi, artikel iki bakal ngomong babagan 10 aplikasi paling apik ing donya saiki sing bisa digunakake kanggo mbantu siswa sinau babagan katrampilan sosial lan emosional.

Apa SEL?

Istilah "pembelajaran sosial lan emosional" (SEL) nuduhake pendekatan kanggo piwulangan sing ngluwihi disiplin tradisional sing asring dicakup ing sekolah kanggo mbantu bocah ngembangake kunci. kabisan akademik.

SEL mulang anak carane ngenali lan ngatur emosi, carane nyambungake karo wong liya liwat komunikasi sing efektif, carane nuwuhake sesambetan sehat, lan carane nggawe pilihan sing etis lan peduli ing urip.

Manfaat Pembelajaran Sosial-Emosional

  • SEL mbantu sampeyan ngontrol perasaan lan ngatasi stres.
  • Iku nambah kinerja akademik
  • Iku ningkataké adaptasi
  • SEL ndadekake perasaan lan pikiran luwih sehat
  • SEL nambah keadilan.

SEL nggunakake latihan sing dipandu kanggo mulang siswa carane ngatasi masalah. Iku mbantu wong tetep tenang kanthi ngerteni kekuwatan empati.

Sanajan SEL asring diwulangake ing sekolah, nanging uga bisa digunakake kanthi efektif ing njaba sekolah.

10 Aplikasi Pembelajaran Emosional Sosial paling apik

1. Ambegan, Mikir, Nggawe

Breathe, Think, Do minangka salah sawijining aplikasi sinau sosial-emosional sing paling apik. Aplikasi iki mbantu bocah lan siswa ngenali lan ngatur emosi kanthi efektif.

Aplikasi iki babagan monster biru sing ramah sing komunikasi karo bocah-bocah adhedhasar pangerten.

Recommended:  5 Universitas Paling Apik Kanggo Perbankan Investasi ing Inggris (FAQs) | 2023

Breathe, Think, Do minangka aplikasi sing ngembangake karakter pangerten, simpati, lan rasa hormat ing siswa.

Iki ngidini bocah ngerti yen emosi negatif mung bakal nyebabake bilai lan mbantu wong sing ditemokake ing saubengé bakal nggawe wong sing luwih apik.

2. Peekaville Kula

My Peekaville minangka aplikasi sinau sosial-emosional sing dianjurake banget kanggo bocah sing umure luwih saka 4 taun.

Aplikasi iki nawakake sawetara crita, piwulang, lan acara sing bisa nuwuhake kabecikan ing siswa babagan welas asih, kesadaran diri, lan ngontrol diri.

My Peekaville minangka buku crita lan game komputer babagan donya dongeng ing ngendi manungsa lan makhluk sing diarani Peekapak Pals bisa urip bebarengan kanthi tentrem.

Aplikasi iki dikembangake kanggo bocah-bocah sing berjuang kanggo sosialisasi karo wong lan ngontrol emosi. Kajaba iku, iku isih becik kanggo wong diwasa sing berjuang kanggo ngatur emosi.

Waca liyane:

3. Kelas Dojo

Class Dojo minangka aplikasi pembelajaran sosial-emosional sing ngidini wong tuwa, instruktur, lan siswa nglacak kemajuan pendidikan lan sosial.

Iki minangka aplikasi sing apik banget sing nggunakake teknik menehi poin kanggo siswa kanggo prestasi apa wae.

Kanthi Kelas Dojo, guru bisa gampang sesambungan karo wong tuwa lan langsung ngganti pesen.

Kelas Dojo bisa digunakake kanggo macem-macem perkara, kayata mbantu bocah dadi luwih apik ing katrampilan tartamtu utawa kanggo perkara liyane.

4. Ekspres Sosial

Social Express minangka salah sawijining aplikasi pembelajaran sosial-emosi paling apik ing donya saiki. Aplikasi iki bisa digunakake kanggo ngembangake katrampilan maca wong ing bocah-bocah.

Kanthi Social Express, bocah bisa ngerteni emosi lan ngatur kahanan sosial kanthi gampang.

Kajaba iku, Social Express nawakake sawetara fitur sing luar biasa sing ora bisa ditemokake ing umume aplikasi pembelajaran sosial-emosi.

Aplikasi iki mbantu bocah-bocah sinau carane akur karo wong liya lan njaga emosine kanthi nuduhake artikel, game, klip audio, lan animasi sing beda-beda.

Recommended:  5 Kolej Paling Depresi ing Amerika Serikat (FAQs) | 2023

5. Mesem Pikiran

Smiling Mind minangka aplikasi sing dianjurake banget kanggo sinau sosial-emosional.

Aplikasi kasebut uga menehi guru pertumbuhan profesional, program mindfulness, lan buletin akademik kanggo siswa.

Bocah-bocah lan wong diwasa bisa nggunakake Pikiran sing mesem amarga menehi bimbingan babagan carane ngontrol emosi lan nyedhiyakake sawetara fitur sing bisa digunakake kanggo ngatasi emosi ala sing bisa nggawe wong elek.

6. Classcraft

Classcraft minangka piranti lunak sing misuwur kanggo nambah kontrol kelas lan ngrangsang interaksi sajrone pelajaran.

Aplikasi iki nggunakake sawetara gagasan sing padha karo game populer kanggo mbantu bocah-bocah nambah katrampilan sosial lan kecerdasan emosional.

Kajaba iku, edisi Story Mode sing ditawakake Classcraft ngidini siswa ngembangake kesadaran diri, manajemen diri, sosial, nggawe keputusan, lan katrampilan hubungan sing ndadekake dheweke dadi wong sing luwih apik.

7. Rahasia SMP

Rahasia Sekolah Menengah minangka aplikasi sing biasane digawe kanggo siswa sekolah menengah.

Aplikasi iki minangka novel grafis sing apik karo sawetara aplikasi crita grafis sing apik tenan sing ngomong babagan kaya dianiaya, citra diri, hubungan, lan bisa mikir kritis.

Rahasia Sekolah Menengah nawakake akeh crita sing bisa dingerteni siswa kanthi gampang. 

8. Headspace

Headspace minangka aplikasi kanggo meditasi lan mindfulness sing digawe kanggo mbantu para guru lan siswa ngatasi kabeh stres amarga urip sing sibuk.

Aplikasi iki kanggo kabeh umur lan nyengkuyung pangguna dadi individu sing apik sing uga bisa ngontrol lan nangani emosi negatif ing saben tahapan urip. 

9. Emosi 

Emosional minangka aplikasi sing digawe kanggo guru lan siswa.

Aplikasi sing lancar iki saiki dianggep minangka salah sawijining aplikasi sinau sosial-emosional sing paling apik amarga ngidini wong bisa sesambungan karo emosi ing sawetara kesempatan.

Emosional ngidini pangguna kanggo nemtokake manawa kahanan emosional bisa nyebabake kedadeyan sing ana gandhengane karo kepinginan.

10. Kesling

Quandary minangka aplikasi sinau sosial lan emosional kanggo para guru sing mbantu bocah sinau babagan ngatasi masalah kanthi nggawe keputusan sing apik.

Aplikasi kasebut nyengkuyung siswa maca kaya sadurunge lan menehi inspirasi supaya bisa ndeleng macem-macem panemu sadurunge njupuk langkah.

Recommended:  Apa 1360 minangka Skor SAT sing Apik? (FAQs) | 2022

Tanpa mangu, iki minangka salah sawijining aplikasi sing nambah keterlibatan, simpati, lan partisipasi kelas sing apik ing wektu sing padha.

Pitakonan sing Sering Ditakoni ing Aplikasi Pembelajaran Emosional Sosial

Apa 3 pilar SEL?

Budaya, katrampilan diwasa, lan kurikulum minangka pilar telu. Budaya sing ndhukung pembelajaran sosial lan emosional yaiku salah sawijining budaya sing bisa sinau lan tuwuh ing lingkungan sing aman lan sehat.

Apa alat SEL?

Piranti kasebut dimaksudake kanggo mbantu sekolah ngerteni kepiye carane bisa nambah pembelajaran sosial lan emosional, mulang, lan pangembangan profesional.

Kepiye SEL nambah prilaku?

Wis ditampilake yen siswa sinau luwih cepet nalika diubengi dening wong diwasa sing positif lan diwenehi sawetara kesempatan kanggo ngasah kemampuan sosial, emosional, lan kognitif.

Apa sing ditindakake guru SEL?

Fungsi instruktur SEL minangka salah sawijining interaksi siswa lan manajemen kelas. Pendidik iki nggarap bocah-bocah sing duwe masalah sosial, emosional, prilaku, lan kesehatan mental, uga sing duwe rencana pendhidhikan sing unik utawa saka kluwarga sing beda-beda budaya utawa linguistik.

kesimpulan

Saliyane aplikasi pembelajaran sosial-emosional sing kadhaptar ing ndhuwur, Edmodo, Mood Meter, lan SuperBetter minangka aplikasi pembelajaran sosial-emosional liyane sing dirating dhuwur sing dianjurake kanggo siswa sekolah.

Nanging, minangka guru, sampeyan bisa nambah kabisan sosial-emosi para siswa kanthi nuduhake rasa tresna marang dheweke, menehi motivasi kanggo nindakake kegiatan anyar lan ngidini dheweke dolanan karo bocah liya ing sekolah.

Kajaba iku, ngerteni emosi lan ngupayakake supaya dheweke rumangsa luwih apik uga bakal nambah katrampilan sosial-emosional.

Apik banget; Muga-muga artikel iki mangsuli pitakon sampeyan.

Rekomendasi Editor:

Yen sampeyan nemokake artikel iki apik, mangga bareng karo kanca.