ST Admin

ST Admin

Здраво, јас сум ST Admin! Пет години почнав активно да им помагам на студентите во Европа, Соединетите Американски Држави и Канада во нивната потрага по совети за колеџ и можности за стипендирање. Во моментов сум администратор на www.schoolandtravel.com.
Размена на подароци изобилство

Огромна размена на подароци: забавни и значајни идеи за подароци за вашата забава

Без разлика дали организирате забава „My Favorite Things“ или одите на вечер „Dirty Santa“, размената на подароци со вашите најблиски може да ве исполни со одредено чувство на радост. Но, ако сте ги посетувале овие забави за…

Образовни бегства: збогатување на вашето патување во Доминиканската Република со учење

Откривањето нови хоризонти надвор од самото разгледување нуди увид, негува негувани спомени и навлегува длабоко во различните културни нијанси. Доминиканската Република, позната по своите блескави крајбрежја и раскошни одморалишта, испорачува искуства кои го надминуваат обичниот тропски одмор. Истражувајте подлабоко,…

Најдобри тактики за брзо ублажување на стресот кај учениците

Студентите доживуваат стрес од различни причини, честопати произлегуваат од барањата и притисоците на академските, социјалните и личните одговорности. Некои вообичаени причини зошто учениците доживуваат стрес вклучуваат: Академски притисок: Притисокот да се оди добро во училиште, да се задржат силни оценки и…

Неопходно ниво на коефициент на интелигенција за високо платени работни места

Кое е потребното ниво на коефициент на интелигенција за високо платени работни места?

Паметноста е меѓу најраспространетите барања за многу работни места, особено за високо платените. Доколку сакате да се запознаете со овие работни профили и со коефициентот на интелигенција потребен за нивно добивање, прочитајте ја следната статија. Што е коефициент на интелигенција? Вашиот коефициент на интелигенција,…

Претворање на патувањето во учење

Претворање на патувањето во учење: Како да ги комбинирате колеџ студиите со значајни искуства од патувањето

Еј таму, книговодители и научници за млазници! Дали некогаш сте се чувствувале како да сте заглавени меѓу страниците на учебниците и ѕидовите на вашата училница, копнеејќи по брза авантура? Држете се на вашите минофрлачи затоа што ќе нурнеме во…

Зајакнете го вашиот ум

Зајакнете го вашиот ум: Прилагодена поддршка за образование за студентско патување

Додека студентите минуваат низ широкиот свет на знаење, интеграцијата на патувачкото образование е непроценливо богатство. Пионерските платформи како што е пишувачот на онлајн истражувачки трудови го револуционизираат пејзажот за учење нудејќи приспособена поддршка за едукација за патување на студентите. Овој водич го истражува патувањето до…

Експертска помош за образование за патници за студенти

Експертска помош за образование за патници за студенти: Подобрете го вашето патување

Тргнувањето на патување низ светот е секогаш возбудлива авантура, а кога сте студент, тоа може да биде и извонредна можност за учење. Без разлика дали студирате во странство или земате празнина година за патување, можете да го збогатите вашето патување…

Напиши есеј на патот

Напишете есеј на патот: паметни стратегии за студентски номади

Има нешто необјасниво волшебно во истражувањето на нови земји, барање авантура и потопување во неговата богата таписерија. За жал за студентите, патувањето и истражувањето често се судираат со академските обврски - може да се чувствувате како да имате една нога во егзотичен мароканец…

Како музиката може да ги подобри вашите академски перформанси?

Како музиката може да ги подобри вашите академски перформанси?

Некои студенти сметаат дека музиката им го одвлекува вниманието, особено кога се обидуваат да учат. Другите студенти сметаат дека музиката е премногу релаксирачка, особено кога се обидуваат да учат. Според неколку истражувања, постои силна врска помеѓу музиката и учењето. Слушањето музика може да…

Електронски дневник на училиште

Предностите на користење на електронски дневник на училиште

Технологијата го револуционизираше начинот на кој комуницираме со информациите во дигиталната ера и значително влијаеше на општото образование. Една таква иновативна алатка која добива популарност во училиштата, особено во приватните, е електронскиот дневник. Далеку подалеку од традиционалниот хартиен колега,…