Оган или оган - што е точно?2 мин прочитано

Кога гледате критички на „Оган“ "Логорски оган," ќе забележите сличен правопис и изговор. Единствената разлика меѓу нив е присуството на „d“ во „Bondfire“, отсутно со другиот збор. 

„Bondfire“ можеби не постои во англискиот речник, но тој е препознатлив збор за различни брендови и компании. Меѓутоа, постојат и два збора, „Бонд“ и „оган“ (Бонд оган), кои постојат во англискиот речник и имаат значење. 

Оваа статија ќе ги објасни овие зборови и ќе ви помогне да ја разберете разликата помеѓу нив. 

Оган или оган

Значењето на огнот:

Колку што „Bondfire“ е често погрешно пишување на „Bonfire“, постои компанија за брендирање, е-трговија и фотографија наречена „Bondfire Inc,Имајќи офлајн канцеларија во Њујорк и Калифорнија и исто така активна на Инстаграм. 

Од друга страна, според Википедија, „Бонд Фајр“ беше шумски пожар што изгоре 6,686 хектари (2,706 хектари) во областа Сантијаго Кањон во округот Оринџ, Калифорнија, во декември 2020 година. Пожарот предизвика евакуација на 25,000 жители и повреди двајца пожарникари.

Примери:

  • Понекогаш, погрешно ги ставам „огнот“ и „оганот за врзување“ со „огнот“.
  • Мислам дека треба да резервирате сесија со Bondfire Inc. 
  • Проверете го новото ажурирање на рачката на Instagram на Bondfire Inc. 

Прочитајте го ова: Напред или напред - што е точно?

Оган или оган

Значењето на огнот:

Огнот е огромен, добро управуван оган на отворено што се користи за согорување на несакани или неугледни предмети како дел од прослава. Прославата обично се одржува ноќе позната како „Ноќ на огнот“. Синонимите вклучуваат; логорски оган, шумски оган, итн. Во исто време, антонимите вклучуваат; ладно, сенка итн.

Препорачано:  exd наспроти edX - Која е разликата?

Примери

  • За што е датумот логорски оган ноќ?
  • Ве молиме, подгответе ја шумата за логорски оган ноќ? 
  • Ја запознав девојка ми после а логорски оган минатата ноќ. 

Оган или оган

Заклучок: 

Кога се споредуваат „Bonfire“ и „Bondfire“, наједноставниот пристап да се запамети разликата е да се има предвид дека „Bonfire“ е ноќна прослава на отворен оган, додека „Bondfire“ е името на истакната фирма за брендирање во Соединетите Американски Држави, и покрај тоа што не е во Речникот. 

Прекрасен еден; Се надевам дека оваа статија одговори на вашето прашање.

Споделете ја оваа информација.

Поврзани статии: