категорија ДОМАШНО УЧИЛИШТЕ

Совети за домашно школување, добрите и лошите страни на домашното образование, совети за домашно школување

Како да го изберете вистинскиот полу-камион за играчки за вашето дете

Полу-камионите за играчки можат да обезбедат часови за забава и можности за учење за децата. Сепак, со толку многу достапни опции, изборот на вистинската за вашето дете може да потрае. Еве неколку фактори што треба да се земат предвид при изборот на полу-камион играчка за…

Академија Честербрук

Честербрук академија (наставна програма, школарина) | 2023 година

Chesterbrook Academy е дел од Spring Education Group, мрежа од преку 230 приватни училишта во Соединетите Американски Држави, ширум светот и онлајн, кои обезбедуваат исклучително образование за доенчиња до 12-то одделение. Spring Education Group поддржува различни училишта и…

Равен домашно училиште

Равен домашно училиште (мисија, придобивки, упис, наставна програма)

Равен Домашно училиште е државно домашно училиште управувано од училишниот округ Јукон-Којукук со канцеларии во Фербенкс, Делта Јункшн, Енкориџ, реката Игл, Васила и Џуно. Равен е посветен на зголемување на стапките на дипломирање и има воспоставено детален план за подобрување на училиштето во кој се наведени активностите потребни…

Домашно училиште Timberdoodle

Timberdoodle Homeschool (За, наставна програма, план за часови, плаќање)

Стратегијата за домашно училиште Timberdoodle е да се фокусира на учење на вашите деца како да учат во текот на училишниот ден. Ако претпочитате различни ресурси, Timberdoodle ќе ви помогне да составите прилагоден комплет за кое било ниво. Комплетите за наставни програми на Timberdoodle се…

Домашно училиште ИДЕА

Homeschool IDEA (Зошто да се запишете, како да се, наставна програма)

ИДЕА Домашното школо што значи внатрешно далечинско образование на Алјаска е најголемата и најдолгата програма за домашно школување во Алјаска. Целта на програмата ИДЕА е да им даде ресурси и помош на родителите кои избираат да ги едуцираат своите деца дома; да се воспостави…

Домашно наспроти традиционално школување

Домашно наспроти традиционално школување

Концептот на образование дома не е ништо ново бидејќи е претходник на организиран училишен систем. Во современа смисла на зборот, домашното школување е алтернатива на традиционалното школување. Во некои земји, самонасоченото студирање дома…

Учење на патиштата (Ултимативен водич за АЗ), Домашно школување додека патувате низ Соединетите Држави

Учење на патиштата (краен водич за АЗ)

Учењето на патиштата е едноставно школување дома на вашите деца на пат додека патувате низ земјата (Соединетите Американски Држави). Нуди можност за доживување на лекциите додека се предаваат, како и овозможување на децата да учат со свое темпо и…

Топ 6 работни места за заработка на пари за мајки од домашно училиште

Топ 6 работни места за заработка на пари за мајки од домашно училиште

Дали сте мамо дома и барате начини да заработите пари? Или се прашувате како мајките од домашно училиште прават жонглирање и нивните обврски? Дали овие прашања се движат низ вашиот ум? Па, оваа статија е тука…

Крајниот водич за светско школување

Крајниот водич за светско школување

Дали некогаш сте размислувале да патувате низ светот со вашите деца, но вам ви пречи нивното образование и школување и се чини дека не можете да најдете решение. Па, има нов образовен тренд кој го нуди тој луксуз, а се вика Worldschooling.…

Квалификациски курс за родители за домашно училиште во државата Вашингтон | 2023 година

Ова е еден од главните совети за да ви го даде потребното знаење за ефективно да го учите вашето дете дома. Квалификацискиот курс за родители во домашната школа во државата Вашингтон ќе го опфати следново: Курсот за онлајн квалификации за родители за 2023 година е планиран да биде…