exd наспроти edX – Која е разликата?3 мин прочитано

exd и edX често се погрешно поставени еден со друг поради сличноста во правописот. Единствената разлика помеѓу зборовите е разликата во поставувањето на „d“ и „X“.

Оваа статија ќе ги објасни овие зборови и ќе ви помогне да ја разберете разликата помеѓу нив.

exd наспроти edX

Што е ексд?

exd може да биде погрешно правопис на идеалниот збор „edX“, кој е платформа за учење. Уште повеќе, тоа може да биде и кратка форма на зборот „Излез“. Егзодус, пак, е движење на луѓе од едно место до друго.

Зошто луѓето погрешно ги ставаат „exd“ и „edX“?

Ако внимателно ги погледнете овие зборови, ќе видите дека во „exd“ „x“ е мала, а исто така и помеѓу „e“ и „d“, но во „edX“, „X“ е голема по „d“ “, што го прави уникатен и исклучителен.

exd наспроти edX

Што е edX?

edX е онлајн платформа за учење која го поттикнува процесот на олеснување на онлајн учењето. Користејќи го edX, секој човек, без разлика дали е во својот живот, заедницата или светот, има способност да изврши промени.

Трансформирачкото влијание на образованието е она што овозможува тој потенцијал да се реализира. Сепак, само неколку одбрани имале пристап до висококвалитетно образование.

edX им помага на милиони ученици да го отклучат својот потенцијал и да станат менувачи со проширување на училницата преку онлајн учење.

Прочитајте повеќе за: Топ 5 онлајн курсеви за компјутери за тинејџери

Дали сите курсеви за edX се бесплатни?

edX е респектабилна платформа за образование и учење и расте во популарност. Има повеќе од 34 милиони ученици на оваа платформа, основана од професори од Харвард и МИТ.

Нејзините курсеви се развиени и испорачани од страна на факултет од некои од најпрестижните светски универзитети и водечки во индустријата организации.

Корисниците можат да ревидираат практично секој курс за edX бесплатно; сепак, корисниците мора да платат цена за да пристапат до тестовите или да добијат потврден сертификат.

Запишувањето на часови за образование на извршни директори може да чини некаде од 1,499 до 2,500 американски долари. Цената на професионалните акредитиви и програмите XSeries варира.

Дали edX курсевите се акредитирани?

Следејќи ги советите на веб-страницата на edX, некои корпорации и образовни институции може да одобрат кредит врз основа на проверениот сертификат; затоа, во овој случај, апсолутно вреди.

Можете исто така да вклучите сертификат за edX на вашата биографија за да го покажете вашето искуство и да го привлечете вниманието на потенцијалните работодавци.

Прочитајте повеќе за: Топ 10 курсеви за нокти за почетници на Udemy

Како работи edX For Business?

edX For Business обезбедува приспособени решенија за задоволување на специфичните потреби на секој бизнис. Воведниот повик со нивниот деловен тим е најефективниот метод за стекнување програма која е персонализирана за вашите специфични потреби.

Која е мисијата на edX:

Тие дадоа три ветувања за остатокот од светот. Овие ги држат приземјени уште од самиот почеток:

  • Зголемете го пристапот на сите до висококвалитетно образование, без разлика каде живеат.
  • Подобрете ја наставата и учењето на кампусот и онлајн
  • Преку истражување сакаат да ја подобрат наставата и учењето.

Земете курс за веб-страница на edX денес.

Заклучок

edX соработува со широк спектар на организации од целиот свет на редовна основа, вклучувајќи академски институции, непрофитни организации, национални влади, невладини организации и мултинационални корпорации, во врска со неговата програма MicroMastersTM и други образовни програми и услуги.

Прекрасен еден; Се надевам дека оваа статија одговори на вашето прашање.

Споделете ја оваа информација.