Колку заработуваат моделите на Викторија Сикрет? (ЧПП) | 2023 година8 мин прочитано

Тајната на Викторија е еден од најпознатите брендови за долна облека во светот, а нејзината годишна модна ревија е многу очекуван настан за многумина.

Додека манекенките кои шетаат на ревиите на Викторија Сикрет се едни од најпрепознатливите во индустријата, многу луѓе се прашуваат колку се платени за својата работа.

Во оваа статија ќе ги истражиме компензациите на моделите на Victoria's Secret и факторите кои можат да влијаат на нивната плата.

Моделска индустрија и компензација

Индустријата за моделирање е високо конкурентна и често непредвидлива област.

Надоместокот за моделите може да варира во голема мера во зависност од неколку фактори, вклучувајќи го нивото на нивното искуство, условите на договорот и специфичната работа на која работат.

Општо земено, на моделите обично им се плаќа рамна такса или договорена стапка за нивната работа.

На пример, на моделот може да и се исплати рамна такса за појавување во печатена рекламна кампања или шоу на писта, или може да ѝ се исплати договорена цена за нивното време на снимање или за одреден број работни денови.

Некои модели, исто така, може да добијат авторски права или остатоци за нивната работа, особено за кампањи или проекти кои генерираат постојан приход.

На пример, моделот може да добие авторски права за секоја единица од производот што го промовираат и е продаден, или може да добијат остатоци за реклама што се емитува на телевизија или онлајн.

Покрај основната плата, моделите може да заработат дополнителен приход од спонзорства, одобрувања и други промотивни активности.

На пример, модел може да добие компензација за појавување во кампањата на социјалните мрежи на брендот, или може да добие компензација за присуство на настани или појавување во име на бренд.

Важно е да се напомене дека во индустријата за моделирање е познато дека е тешко да се пробие, па дури и за успешни модели, работата може да биде спорадична и непредвидлива.

Додека некои модели може да заработат значителни пари, други може да се борат да заработат за живот.

Од суштинско значење за моделите е внимателно да ги прегледаат своите договори и да преговараат за нивната компензација за да се осигураат дека се фер компензирани за нивната работа.

Препорачано:  Како да добиете студентска виза во Мексико (времетраење, ЧПП) | 2023 година

Колку моделите на Викторија Сикрет им плаќаат на своите модели?

Платите на моделите на Викторија Сикрет може многу да варираат во зависност од неколку фактори, како што се искуството, популарноста и условите на договорот.

Сепак, објавено е дека моделите на Викторија Сикрет кои најмногу заработуваат, како Жизел Бундхен, Адријана Лима и Кендал Џенер, можат да заработуваат милиони долари годишно од нивната манекенска работа, одобрувања и други проекти.

Според Форбс, во 2018 година, најплатен модел на Викторија Сикрет била Кендал Џенер, која заработила околу 22.5 милиони долари.

Сепак, вреди да се напомене дека овие бројки може да се менуваат од година во година, а не сите модели на Victoria's Secret заработуваат толку високи плати.

Викторија Сикрет е еден од најпознатите и најуспешните светски брендови за долна облека, а нејзините годишни модни ревии станаа меѓународен културен феномен.

Како резултат на тоа, моделот на Victoria's Secret се смета за високо престижен и профитабилен пат во кариерата во индустријата за моделирање.

Прочитајте повеќе за:

Основна плата и дополнителна заработка

Моделите на Викторија Сикрет вообичаено заработуваат основна плата за нивната работа, која може многу да варира во зависност од нивното искуство, условите на договорот и конкретната работа на која работат.

Според извештаите, просечната основна плата за моделот на Викторија Сикрет е околу 100,000 долари годишно, иако некои модели може да заработат значително повеќе.

Покрај основната плата, моделите на Викторија Сикрет може да заработат дополнителен приход од авторски права на производите што ги промовираат и бонуси за постигнување конкретни цели или пресвртници.

На пример, моделите може да добијат бонуси за појавување во одреден број кампањи, одење на модни ревии на Викторија Сикрет или постигнување високи продажни бројки за производите што ги промовираат.

Моделите може да добијат и компензација за дополнителна работа надвор од нивните должности за моделирање.

На пример, некои од моделите на овој бренд имаат улоги како актерски или водител, што може да дојде со дополнителна компензација.

Фактори кои влијаат на компензацијата на моделот на Викторија Сикрет

На надоместокот за моделите на Викторија Сикрет влијаат различни фактори како што се:

1. Искуство

Веќе неколку години, искусните модели често се платени повеќе од поновите модели.

2. Договор за моделирање

Условите на договорот меѓу манекенката и Викторија Сикрет исто така може да влијаат на компензацијата. Моделите со ексклузивни договори или оние кои се прикажани во ефективна кампања честопати се повеќе платени.

3. Популарност

Популарните модели со позначајно следење на социјалните мрежи често добиваат повисока компензација.

4. Побарувачка

Побарувачката за модели со специфични физички атрибути, како што се висина, тежина и мерења на телото, исто така може да влијае на нивната компензација.

Препорачано:  Што да се донесе на АП тест (Req, без барање, совети за успех)

5. Изглед

Манекенките кои одржуваат специфичен изглед и физика која е усогласена со брендот Викторија Сикрет често добиваат повеќе компензација.

6. Вештини

Моделите со исклучителни вештини како глума, пеење или танцување исто така може да добијат повисок надомест.

7. Продажливост

Моделите за кои се смета дека имаат силна продажба, што значи дека можат да помогнат во продажбата на повеќе производи, може да добијат повисока компензација.

Сепак, компензацијата за моделите на оваа марка се одредува со комбинација на фактори кои придонесуваат за нивната вкупна вредност на брендот.

Прочитајте повеќе за:

Други поволности и придобивки од работењето за Викторија Сикрет

Покрај нивната основна плата и потенцијалната дополнителна заработка, има неколку поволности и поволности што моделите на Викторија Сикрет може да ги уживаат:

1. Изложеност

Викторија Сикрет е еден од најпознатите брендови за долна облека во светот, а моделирањето за брендот може да им обезбеди на моделите значителна експонираност и можности за кариера.

Моделите редовно се појавуваат во рекламните кампањи на брендот, ревиите на модните писти и други промотивни материјали, зголемувајќи ја нивната видливост и изложувајќи ги на огромни можности.

2. Можности за патување

Моделите на Викторија Сикрет може да имаат можност да патуваат на различни локации низ светот за фотосесии, ревии на модните писти и други настани.

Ова може да биде особено привлечна придобивка за моделите кои уживаат да патуваат и да истражуваат нови места.

3. Убавина и стајлинг

Викторија Сикрет е позната по својот гламурозен и полиран имиџ, а моделите кои работат за брендот може да имаат пристап до производи за убавина од висока класа, професионални уметници за коса и шминка и стручни услуги за стајлинг.

4. Партнерства со брендови

Моделите на Victoria's Secret можеби ќе имаат можност да соработуваат со други брендови и компании надвор од индустријата за мода и убавина.

На пример, моделите може да бидат избрани како амбасадори на брендови за производи како што се часовници, накит или мириси, кои можат да обезбедат дополнителна изложеност и приход.

5 Вмрежување

Моделите на Victoria's Secret може да имаат можност да се поврзат со други модели, професионалци од индустријата и влијателни поединци во други индустрии.

Ова може да биде особено вредно за модели кои сакаат да ги прошират своите кариери надвор од моделирањето и во други области како што се глума, хостирање или претприемништво.

Сепак, не сите модели на овој бренд ќе ги уживаат овие поволности и придобивки.

Специфичните можности и придобивки што им се достапни на моделите може многу да варираат во зависност од нивото на нивното искуство, условите на договорот и специфичната работа на која работат.

Прочитајте повеќе за:

Критики за компензација на моделот на Викторија Сикрет

Викторија Сикрет и нејзините практики за компензација на модели неодамна се соочија со критики од различни извори. Некои од главните критики го вклучуваат следново:

Препорачано:  Како да се напише извештај за наставникот?

1. Недостаток на различност

Викторија Сикрет беше критикувана поради недостаток на разновидност во списокот на модели, особено во однос на големината и обликот на телото.

Критичарите тврдат дека тесната дефиниција за убавина на брендот исклучува многу жени кои не одговараат на тесните стандарди на брендот.

2. Неразумни стандарди за убавина

Моделите на Викторија Сикрет често се држат до високи стандарди за убавина, што може да биде физички и психички оданочување.

Некои критичари тврдат дека овие стандарди се нереални и можат да придонесат за проблеми со сликата на телото и други грижи за менталното здравје.

3. Нееднаквост на платите

Додека врвните модели на Викторија Сикрет можат да заработуваат милиони годишно, многумина се борат да заработат за живот. Критичарите тврдат дека брендот треба да направи повеќе за да се осигура дека сите модели се прилично компензирани за нивната работа.

4. Недостаток на транспарентност

Некои критичари повикаа на поголема транспарентност во индустријата за моделирање, особено во однос на компензацијата и работните услови.

Викторија Сикрет беше критикувана поради недостигот на транспарентност околу компензацијата на моделите, што им отежнува на моделите да преговараат за правична плата и потрошувачите да ја разберат реалната цена на производите што ги купуваат.

5. Промоција на штетни стереотипи

Викторија Сикрет беше критикувана за промовирање на штетни стереотипи за жените, особено за големината и обликот на телото.

Критичарите тврдат дека акцентот на брендот на ултра тенки, конвенционално атрактивни модели ги овековечува нереалните стандарди за убавина и може да ја оштети самодовербата и менталното здравје на жените.

Сепак, овој бренд се обиде да одговори на овие критики во последниве години со ангажирање поразновидни модели и воведување на нова кампања фокусирана на позитивност и инклузивност на телото.

Сепак, брендот продолжува да се соочува со критики за практиките на компензација и прикажувањето на жените во рекламните и маркетинг материјалите.

Често поставувани прашања (ЧПП) за моделите на Victoria's Secret

Кој е со најголема заработка Тајната на Викторија модел?

Од ноември 2022 година, моделот на Викторија Сикрет со најголема заработка беше Жизел Бундхен, со нето годишен приход од над милион долари.

Колку е платена Кендал Џенер за манекенство?

Кендал Џенер заработи над 22 милиони долари од манекенството во 2017 година.

Кој заработува најмногу во манекенството?

Моделите на едиторијалот и модните писти кои достигнале висина на супермодел заработуваат најмногу пари во манекенството.

Колку Диор им плаќа на нивните модели?

Просечната плата на модел кој работи за Диор е околу 40,000 долари годишно.

Заклучок

Моделите на Викторија Сикрет имаат голема почит во индустријата и добро заработуваат.

Иако точниот износ што го заработуваат моделите може да варира многу, повеќето заработуваат значителен приход од нивната работа со брендот.

Сепак, индустријата не е без критики. Некои тврдат дека фокусирањето на изгледот и притисокот за одржување на одреден тип на тело може да им наштети на благосостојбата на манекенките.

Прекрасен еден; Се надевам дека оваа статија ќе одговори на вашето прашање.

Препораки на уредникот:

Ако ја сметате оваа статија добра, ве молиме споделете ја со пријател.