Како да играте игри на школски Chromebook (ЧПП) | 2023 година5 мин прочитано

Како да играте игри на школски Chromebook: Без сомнение, Chromebook-те ги немаат можностите на конвенционалните лаптопи кои се препорачуваат за игри.

Повеќето луѓе го оценуваат како тип на лаптоп кој се користи за извршување на задачи базирани на прелистувач.

Сепак, Chromebook сè уште може да обезбеди одлично искуство со игри доколку се користи правилно. Еве некои од најефикасните начини за играње игри на училишен Chromebook:

1. Играјте веб-пријателски игри во вашиот прелистувач

Иако ова може да ве изненади, сепак има игри во прелистувачот достапни во моментот. Игрите во прелистувачот можат да работат на речиси секој компјутер.

Сепак, една од недостатоците на овие игри е тоа што на моменти имаат слаби перформанси.

Затоа, мора да одвоите малку време за да дознаете што ќе ви понуди пристојно искуство со игри пред да се држите до нив.

Покрај тоа, многу веб-локации го нудат токму тоа ако сакате подобро да уживате во игрите на прелистувачите.

На пример, DOS Zone е една од веб-локациите што нуди добра колекција на игри во прелистувачот, иако некои од игрите достапни на оваа платформа сè уште имаат свои недостатоци.

2. Преземете ги Android игрите од Play Store

Апликациите за Android работат одлично кога се извршуваат на Chromebook. Ова е причината зошто има бројни Android игри достапни за Chromebook.

Препорачано:  Отпуштен од Медицинскиот факултет? (Совети, решенија, ЧПП)

Покрај тоа, за да започнете, активирајте ја Play Store на вашиот Chromebook со кликнување на часовникот во долниот десен агол и избирање на запчаникот за поставки. Побарајте ја продавницата на Google Play и вклучете ја за да работи ефикасно.

Подобро ќе уживате во игрите на Android на вашиот Chromebook со екран на допир.

Како и да е, ако користите тастатура и глушец за играње, па дури и тастатура за игри, побарајте игри што ќе се претстават добро со ова контролно поставување.

3. Искористете ги предностите на Steam на Linux

Ако не уживате во најдоброто искуство со игри и покрај тоа што ги играте игрите во вашиот прелистувач и преземате игри за Android од Play Store, можете да го искористите системот Linux на Chrome OS за да играте десктоп игри.

Важно е да знаете дека сè уште може да наидете на некои ограничувања од хардверот на вашиот компјутер.

Покрај тоа, ако веќе не сте го инсталирале Linux на вашиот Chromebook, погрижете се да го сторите тоа веднаш.

Ако користите Crostini, допрете на часовникот на работ на екранот и допрете на запчаникот за поставки.

Картичка на „Напредно > Програмери“, потоа „Вклучи ја, уклучи ја, ме пали" веднаш до „Развој на Linux околина (бета).“

Потоа, допрете на Инсталирај, и во следниот прозорец, внесете корисничко име, управувајте со вашата внатрешна меморија и ослободи доволно простор за да работи Linux.

Потоа можете да ја преземете верзијата на Steam за Linux, што ќе ви овозможи да преземате игри на Steam што поддржуваат Linux.

4. Пренесувајте игри на интернет

Можете исто така да играте игри на a училишен Chromebook со нивно стриминг од мрежата.

Сепак, ова можете успешно да го направите само ако имате сигурна интернет конекција.

Препорачано:  8+ Најдобар лаптоп за писатели (ЧПП) | 2023 година

Покрај тоа, играњето игри преку услугите за стриминг е одлично бидејќи има неколку игри за избор, а хардверот на компјутерот не може да влијае на перформансите на играта бидејќи играта работи на сервер со графичка картичка со врвен квалитет.

Една од најчестите онлајн платформи за стриминг игри достапни во моментот е Stadia на Google, која им овозможува на корисниците да играат игри онлајн или преку прелистувач или апликација за Android.

Друга сигурна платформа е Луна на Amazon, која добро функционира со прелистувачот Chrome.

5. Пренесувајте игри од вашиот компјутер

Можете исто така да играте игри на школски Chromebook со нивно пренесување од вашиот компјутер. Moonlight е пример за платформа која ќе ви овозможи да го постигнете тоа.

Moonlight работи добро со Chrome преку екстензија. Steam Link е исто така друга платформа за пренос на игри онлајн.

Често поставувани прашања (ЧПП) за тоа како да играте игри на школски Chromebook

Што е школски Chromebook?

Уредите Chromebook во училницата обезбедуваат директен метод за обезбедување на корисничко, безбедно компјутерско искуство за сите студенти, факултет и персонал. Chromebook уредите се евтини за купување и одржување, овозможувајќи им на корисниците пристап до мноштво алатки за онлајн учење и тимска работа.

Дали училишните Chromebook ве следат?

Доделувањето Chromebook на корисник вклучува скенирање на бар-код. Откако ќе се евидентираат овие податоци, едноставната процедура за пријавување/одјавување ќе ви овозможи да ги следите сите ваши средства.

Зошто училиштата им даваат на учениците Chromebook?

Chromebook уредите се одлични за употреба во училница бидејќи може лесно да се споделат меѓу учениците; сè, од апликации до работа на студенти до индивидуализирани поставки се складира во облакот наместо на самиот уред. Учениците или наставниците можат да пристапат до нивните податоци и преференци со најавување на нивните сметки на Google.

Препорачано:  Топ 3 интернати во Монтана (ЧПП) | 2022 година
Зошто училиштата користат Chromebook наместо iPad?

iPad станува премногу скап кога училиштата треба да ги земат предвид трошоците за сите овие додатоци. Спротивно на тоа, Chromebook уредите имаат претходно инсталирана тастатура и подлога за допир, што им овозможува на учениците и наставниците да почнат да работат со нив веднаш по нивното вклучување.

Заклучок

Без сомнение, Chromebook-те ги немаат можностите на конвенционалните лаптопи кои се препорачуваат за игри.

Повеќето луѓе го оценуваат како тип на лаптоп кој се користи за извршување на задачи базирани на прелистувач.

Меѓутоа, ако играте веб-пријателски игри во прелистувачот, преземате игри од Play Store и користите Steam со Linux, вашиот Chromebook сепак може да обезбеди одлично искуство за играње.

Освен тоа, можете да уживате и во одлично искуство со игри ако пренесувате игри на интернет или од вашиот компјутер.

Прекрасен еден; Се надевам дека оваа статија ќе одговори на вашето прашање.

Препораки на уредникот:

Ако ја сметате оваа статија добра, ве молиме споделете ја со пријател.