Како правилно да се отстрани отпадот од дворот3 мин прочитано

Ако треба да го фрлите градинарскиот отпад, може да потрае доста време за да го изберете вистинскиот метод за да се ослободите од колекцијата покрај тротоарите што се нуди во повеќето области; компостирањето и согорувањето понекогаш се алтернативи на депонијата.

Сепак, локалните закони и регулативи може да ги комплицираат вашите планови. Ако работите по густ распоред или се ослободувате од многу отпад во дворот, изнајмување контејнер томс река њ можеби е најдобрата опција.

Опциите за отстранување на отпадот од дворот зависат од видот на материјалите што ги фрлате и локалните ограничувања. Погледнете ги стандардните опции за отстранување на отпадот од дворот во следните параграфи.

Колекција на Curbside

Оваа опција обично бара најмалку напор за проекти за уредување на станбени површини, но ќе треба да ги истражите распоредот и ограничувањата за собирање отпад во локалниот двор.

Можеби ќе треба да ги ставате остатоците од дворот во специјални кеси или етикетирани корпи за ѓубре ако живеете во повеќето области, а количината на отпад од дворот што можете да ја фрлите може да биде ограничена.

Исто така, важно е да се земат предвид и други фактори кои можат да бидат релевантни за вашата област, како што се: 

 • Повеќето градови нудат подигање на отпадот покрај тротоарите во текот на летото и раната есен.
 • Регулативите за големината и тежината може да спречат некои материјали да бидат прифатени.
 • Вашиот проект ќе потрае подолго ако треба да ставите отпад во дворните кеси за отпад.

Рециклирање или компост

Со пренаменување на отпадот во други делови од дворот, отпадот од дворот може да се чува надвор од депониите.

Препорачано:  Како да станете самоук готвач без кулинарско училиште

Со вистинските алатки, можете да мелете гранки од дрвја во прекривка, на пример, ако имате соодветна опрема.

Ако имате простор на располагање, можете да започнете куп компост за да дозволите зелената материја природно да се распаѓа за еколошка алтернатива на конвенционалното отстранување на отпадот.

Сепак, има неколку размислувања што треба да се земат предвид пред да се изберат овие опции, како што се:

 • Штетниците и глодарите можат да бидат привлечени од купиштата компост.
 • Компостирањето на поголеми остатоци може да биде незгодно или да трае долго.
 • Покрај додавањето повеќе труд на вашата работа, рециклирањето бара специјални алатки.

Изгори го

Често е најлесното и најевтиното решение да се отстрани отпадот од дворните места од руралните средини со горење наместо да се закопа.

Безбедноста на оваа опција може да биде загрозена ако живеете во град или предградија, во зависност од специфичните материјали, квалитетот на воздухот во тоа време или состојбата на сушата.

На некои места, постојат строги правила во врска со огновите и видовите на остатоци што смеете да ги запалите, како што се:

 • Не е можно да се запалат предмети што содржат хемикалии.
 • Често е неопходно да се чуваат пожарите подалеку од објекти на одредена оддалеченост.
 • Во повеќето градови, во пожари се дозволени само гранки и стапови - без лисја или четка.

Изнајмување контејнер Томс Ривер Њу Џерси

Вообичаено е можно да се фрлат лисјата, гранките, исечоците од тревата и другите четки во контејнер за лесно отстранување.

Во зависност од тежината на отпадот и прописите на депонијата, нечистотијата може да не се прифаќа или да бара одреден контејнер.

Препорачано:  5 онлајн алатки за пишување за блогерите да ги користат во 2022 година

Може да се смирите со тоа што ќе ни се јавите, а ние ќе ве водиме низ целиот процес и ќе ве известиме дали има некакви ограничувања во вашата област.

Кога изнајмувате контејнер во реката Томс, Њу Џерси, ќе можете:

 • Можете да работите со свое темпо.
 • Фрлајте ги несаканите остатоци додека одите.
 • Ослободете се од повеќе видови материјали одеднаш.
 • Имајте тим од експерти од индустријата за отпад на ваша страна.

Колку отпад од двор може да собере во контејнер?

Општо земено, можете да поставите приближно 6.73 дворни кеси за отпад од 30 литри на кубен двор. Ова проценува како тоа ги разложува најчесто изнајмените големини на нашиот инвентар.

 • 10 дворно контејнер: вреќи за отпад од 67 дворови
 • 20 дворно контејнер: вреќи за отпад од 134 дворови

Прекрасен еден; Се надевам дека оваа статија ќе одговори на вашето прашање.

Препораки на уредникот:

Ако ја сметате оваа статија добра, ве молиме споделете ја со пријател.