5+ најмалку атрактивни националности во светот (ЧПП) | 2023 година

Рангирањето на националностите за тоа колку се најмалку атрактивни може да биде предизвик, но не и невозможно.

Луѓето од една земја може да се сметаат за непривлечни ако нивните лица се генерално непривлечни и природно непријатни.

Сепак, се подразбира дека мерката за тоа колку личноста изгледа непривлечно оди подалеку од цртите на лицето бидејќи и другите фактори мора да се земат предвид при донесувањето на пресудата.

Оваа статија ќе ги разгледа овие други фактори кои можат да ја направат личноста помалку привлечна пред да обезбеди листа на најмалку привлечни националности во светот.

Значајни фактори зошто некои државјани се сметаат за грди

Еве ги трите најитните фактори кои ги тераат луѓето да ги сметаат оние од одредени државјани за грди:

1. Просечен израз на лицето:

Државјаните чии лица не нудат читливи емоции генерално се сметаат за грди. Тие се сметаат за природно строги луѓе.

2. Мирис на телото:

Оние кои страдаат од мирис на телото генерално може да се сметаат за грди. Ова главно е предизвикано од неуспехот да се следат добрите практики за хигиена на телото.

3. Физички услови:

Луѓето кои страдаат од физички состојби како што се дебелина, лошо здравје на забите и други физички пречки ќе се сметаат за грди.

Како се разликуваат стандардите на машката убавина низ светот?

Стандардите што се земаат предвид кога се мери ако мажот е убав во голема мера варираат од место до место.

Тоа е затоа што концептот на машка привлечност во повеќето земји е високо оценет врз основа на културата, општествените принципи и други фактори.

Еве некои од факторите што луѓето можат да ги земат предвид кога ја одредуваат привлечноста на мажите:

1. Машкост:

Зголемувањето на телото или физичкиот изглед на телото на мажот во земји како Соединетите Американски Држави се смета за најклучен фактор за одредување на нивото на привлечност на мажот.

Меѓутоа, во земји како Италија, тоа не е секогаш случај. Наместо тоа, поголем акцент е ставен на стилизирањето на машката коса и нивната модна смисла.

2. Боја на кожа:

Бојата на кожата е еден од главните фактори што во голема мера влијае на одлуката на една личност кога се проценува колку е привлечен секој маж.

Ова е евидентно во земји како САД, при што повеќето победници на пригодни игри секогаш излегуваат дека се белците.

Ова, исто така, изненадувачки важи и во земји како Бразил со мешани раси, каде што белите мажи се сметаат за попривлечни од црнците.

Дополнително, во земја како што е Јужна Африка, која има голема популација на црнци, се подразбира дека белите модели се претпочитаат пред црнците.

3. Езметичка хирургија:

Во земји како Австралија, стандардите за оценување на машката привлечност се зголемени, што докажува зошто повеќето мажи користат естетска хирургија за да го подобрат својот изглед.

Од операции на носот до процедури за зголемување на пенисот, извршувањето на козметичката работа во Австралија сега е нормално.

Како глобализацијата влијаеше на стандардите за атрактивност?

Глобализацијата е катализатор кој промени сè околу нас. Масовно го обликуваше начинот на кој ја оценуваме атрактивноста на следниве начини:

1. Различни морали за убавина:

Глобализацијата масовно влијаеше на тоа како луѓето ја проценуваат убавината на група луѓе преку различни морали за убавина.

Досега, многу луѓе главно ја оценуваа убавината врз основа на карактеристиките на луѓето што живеат во одредена област.

Сепак, ова се промени поради глобализацијата, при што луѓето сега ја проценуваат убавината без пристрасност кон елементите како бојата на кожата, обликот на телото и цртите на лицето.

2. Глобални медиуми и влијание:

Глобализацијата овозможи социјалните медиуми да допрат до сите, без разлика во кој дел од светот живеат.

Сега е возможно забавните ѕвезди во регионите кои биле непризнаени во минатото да допрат до милиони луѓе ширум светот.

Овој фактор масовно го промени начинот на кој луѓето ги оценуваат привлечните луѓе, бидејќи многу луѓе сега јасно гледаат дека многу убави луѓе ширум светот не се само во Америка и Европа.

На пример, напредокот на Ноливуд во последните години направи многу луѓе да запознаат некои од прекрасните ѕвезди во нигериската филмска индустрија.

Ова не би било можно во минатото бидејќи немаше социјални медиуми.

Модниот свет масовно влијаеше на сегашните стандарди на привлечност.

Бидејќи компаниите за убавина во странски земји сега стануваат глобални, тие обезбедуваат нивниот дизајн да се усогласи со прифаќањето на целниот пазар.

Ова доведе до прифаќање на многу културни карактеристики на секој производ што тие го создаваат.

На пример, меѓународните модни куќи во Гана развиваат дизајни со материјали од Анкара, кои се многу примамливи за пазарот.

Поради сето ова, многу луѓе сега имаат можност да изберат производи кои се усогласени со она што нивните модни желби.

4. Личен израз:

Глобализацијата ги мотивираше луѓето да ја изразат убавината на начин што им е пријатен.

Многу луѓе сега се облекуваат според нивното културно потекло и ја користат модата за да го покажат своето културно потекло и дека се горди на своите корени.

Ова исто така влијаеше на стандардите за привлечност ширум светот.

Кои се најмалку привлечните националности во светот?

1. Обединетото Кралство:

Обединетото Кралство се смета за центар на некои од најмалку привлечните луѓе во светот.

Иако е тешко да се поверува во ова, особено затоа што Британците имаат прекрасен акцент, светла кожа и добро полирани заби, тоа е вистина.

Според една онлајн анкета, се верува дека само 9% од мажите во ОК се привлечни, што е шокантно за родната земја на оние како Дејвид Бекам, еден од најжешките машки спортисти во светот. 

2. Полски:

Полскиот е уште една земја на оваа листа на најмалку атрактивни националности на глобално ниво.

Сепак, се верува дека резултатите од истражувањето кои ја вратиле оценката од само 9% од мажите во градот како грди, едноставно се должи на други фактори како лошата хигиена на телото, а не на цртите на лицето.

3. Турција:                                

Само неколку луѓе би се намуртиле на додавањето на Турција на оваа листа.

Сепак, нивната непривлечност се смета за голема бидејќи оваа земја е центар на неколку цивилизации, што директно влијае на нивната етничка дистрибуција.

Повеќето луѓе од Турција се темни и имаат образи и веѓи кои не се инспиративни.

Сосема очекувано, резултатот од истражувањето ги врати меѓу најмалку оценетите, најубавите луѓе во светот.

4. Германија:

Германците главно имаат аголни карактеристики, светол тен и огромни рамки, што е невообичаено за Европејците.

Сепак, фактот што повеќето имаат ист изглед на лицето и природни лица кои предизвикуваат мала радост е причината зошто тие се наоѓаат на оваа листа на најмалку атрактивни националности ширум светот.

5. Кореја:

Корејците се меѓу најгрдите луѓе во светот, само 18% од нивните мажи се сметаат за згодни, а едвај 15% од нивните жени се оценети како убави. Ова е меѓу најниските за земјите во Азија.

6. Јапонија:

Јапонија е земја која малкумина би се спротивставиле на нејзиното вклучување на оваа листа.

Јапонците имаат витка рамка на телото и се просечни по висина, и не е изненадувачки што многу од нивните жени се природно непривлечни за мажите од другите земји.

Од една анкета се разбира дека само околу 15% од јапонските мажи се сметаат за згодни, а неверојатни 85% се сметаат за грди, што докажува дека оваа земја има еден од најголемите бројки на грди луѓе во светот.

7. Ирска:

Ирска е пошокантен додаток на оваа листа на најмалку атрактивни националности во светот од која било друга земја. Тоа е затоа што добра популација на забавни ѕвезди имаат ирски корени.

Сепак, репутацијата на славните личности што ја имаат повеќето Ирци не влијаеше на тоа колку привлечните ги гледаат луѓето.

Од едно истражување се разбира дека само 9% од Ирците се сметаат за згодни, што е шокантна статистика за земја која е место на раѓање на жешките ѕвезди како Пирс Броснан и Колин Фарел.

8. Индија:

Индијците се сметаат за природно непривлечни од голем број луѓе.

Иако многу боливудски ѕвезди го прават ова тврдење да изгледа глупаво, едно онлајн истражување спроведено неодамна го поддржува фактот дека Индијците не им се допаѓаат на многу луѓе.

Често поставувани прашања (ЧПП) за најмалку атрактивните националности во светот

Кои се најатрактивните луѓе на светот?

Според истражувањата, Швеѓаните се попривлечни од кој било друг народ во светот.

Кои државјани се најпочитувани?

Французите, Германците и Холанѓаните се најпочитуваните државјани во светот.

Која земја има најпривлечна кожа?

Јапонките ја имаат најпривлечната кожа на светот. Се вели дека нивната кожа е мазна, чиста и многу младешка, предизвикана од исхраната богата со витамини што ја одржуваат.

Која земја има најљубезни луѓе?

Австралијците се најљубезните луѓе на светот. Други земји со пријателски луѓе се Нов Зеланд и Јужна Африка.

Заклучок

Одредувањето кои земји се најмалку привлечни може да биде предизвик затоа што она што на една личност му е привлечно, на друга може да биде одбивно.

Ако повеќето од луѓето во една земја имаат непривлечни карактеристики и ужасни карактеристики на личноста, тогаш би можеле да кажеме дека земјата нема убави луѓе.

Сепак, нашироко е признаено дека карактеристиките, освен карактеристиките на лицето, како што се пигментацијата на кожата, мирисот на телото, физичките оштетувања и стресот, придонесуваат за севкупната непривлечност на една личност.

Не сфаќајте го тоа лично ако вашата нација на потекло е на списокот погоре, бидејќи можеби сте попривлечни за луѓето од некои делови на светот од другите.

Прекрасен еден; Се надевам дека оваа статија ќе одговори на вашето прашање.

Препораки на уредникот:

Ако ја сметате оваа статија добра, ве молиме споделете ја со пријател.

Абасиофон Фиделис
Абасиофон Фиделис

Абасиофон Фиделис е професионален писател кој сака да пишува за животот на факултет и апликациите за факултет. Тој пишува статии повеќе од 3 години. Тој е Менаџер за содржина во School and Travel.

Статии: 561