NESCAC училишта (прием, времетраење, ЧПП) | 2023 година

Училишта NESCAC: Атлетската конференција за мали колеџ во Нова Англија, позната како NESCAC, е основана во 1971 година.

Тоа е група која се состои од единаесет селективни универзитети и колеџи во либерални уметности кои ја имаат истата идеологија за меѓудипломски атлетика.

Колеџите и универзитетите-членки на NESCAC имаат филозофија дека атлетските програми треба да функционираат рамо до рамо со академиците на секое училиште.

Конференцијата иницира дури и граници кои ја одржуваат атлетиката силна и во сооднос со академскиот успех на нејзините школи-членки.

Институциите на конференцијата сметаат дека атлетските тимови треба да го претставуваат училишното тело.

Оваа статија ќе обезбеди информации за колеџите и универзитетите што ја сочинуваат Атлетската конференција за мали колеџ во Нова Англија, што ќе биде потребно за прием во овие институции, должината на времето што е потребно за да дипломирате од овие училишта, како и да понуди неколку совети за тоа како да напредувате во овие институции.

Услови за прием за училиштата NESCAC

За да влезат во кое било училиште NESCAC, учениците мора да ги поседуваат следниве барања:

Колку време е потребно за да се завршат училиштата NESCAC?

Обично потребни се четири години за да се постигне а универзитетска диплома од која било институција NESCAC и една до две години да торба a Магистратура.

NESCAC училишта 

NESCAC е составен од единаесет институции, а тие се:

1. колеџ Амхерст

Амхерст колеџот е едно од врвните училишта под чадорот на NESCAC.

Колеџот едуцира мажи и жени со голем потенцијал од сите потекла, кои бараат вредност, комуницираат со светот и повисоко знаење и живеат одговорни животи од значење.

Нејзиниот оддел за физичко образование и атлетика го промовира ова нудејќи рекреативни, меѓуколегиски и клубски активности кои им помагаат на студентите да ги подобрат своите академски перформанси во рамките на наставната програма и пошироко.

Одделот дава приоритет на благосостојбата и здравјето на заедницата на студентот и кампусот. Одделот го нагласува образовниот успех, високите морални вредности, добриот спортски дух и еднаквоста.

Посета на училиште

2. Бејтс колеџ

Друго училиште под NESCAC е колеџот Бејтс.

Одделот за атлетика на колеџот Бејтс се состои од професионални едукатори кои ја одгледуваат идеологијата на добар спортски дух, фер игра и морална положба.

Одделот се усогласува со репутацијата на Бејт на национално ниво за нудење програми кои се стремат кон величина и бараат престиж во рамките на Атлетската конференција за мали колеџ во Нова Англија и нацијата.

Програмите и одделот промовираат почит, различност и инклузија меѓу студентите, вработените, професорите и заедницата Левистон-Обурн.

Посета на училиште

3. Колеџот Bowdoin

Друго училиште под NESCAC е колеџот Бејтс. Атлетиката е составен дел од академската мисија на колеџот Боудоин.

Преку стремежот на училиштето за победа, учениците-спортисти се туркаат да ги достигнат највисоките и најдобри нивоа на достигнувања во сите области.

Учениците учат лекции кои ќе им помогнат да добијат повеќе натпревари на теренот поради нивното учество.

Од учениците-спортисти секогаш се очекува да го претставуваат училиштето во добро светло. Спортистите на училиштето се гордеат со нивната посветеност, труд, морални вредности и достигнувања.

Уште повеќе, тренерите во Bowdoin привлекуваат некои од најдобрите студенти-спортисти и служат како нивни наставници и ментори.

Посета на училиште

Прочитајте повеќе за:

4. Колеџ Колби

Колеџот Колби е едно од врвните училишта под чадорот на NESCAC.

Одделот за атлетика на Колби им помага на учениците да се развијат етички, физички и ментално преку натпреварување и атлетика за да ги подготват за живот.

Колеџот се стреми да гарантира дека вклучувањето, правичноста и различноста се дел од секој аспект од животот на колеџот, дека сите активности функционираат заедно и дека членовите на заедницата на колеџот се почитуваат меѓусебно и ги поздравуваат сите.

Посета на училиште

5. Колеџ во Конектикат

Колеџот во Конектикат ги интегрира атлетиката и академиците за да ја зајакне врската помеѓу атлетскиот и академскиот живот на колеџот.

Колеџот постапува според барањата на Законот за обелоденување на еднаквост во атлетиката (EADA) со составување на годишни извештаи за стапките на учество на студенти-спортисти, финансиска помош и други информации за женските и машките меѓуколегиски атлетски програми.

Посета на училиште

6. Хамилтон колеџ

Колеџот Хамилтон е приватен колеџ за либерални уметности во државата Њујорк кој прифаќа студенти без оглед на нивната финансиска состојба и има отворена наставна програма. Училиштето е исто така едно од училиштата NESCAC.

Студентите-спортисти на колеџот освојуваат врвни спортски и академски награди на меѓуколегиумско и национално ниво.

Одделите за физичка и атлетика на колеџот Хамилтон имаат мисија да дадат најдобар придонес во образованието за либерални уметности на секој студент.

Персоналот на одделот тврди дека сите аспекти на физичкото образование се важни аспекти на целокупниот образовен процес.

Посета на училиште

7. колеџ Мејдбери

Мидлбери е познат во светот како лидер во наставата по јазици, студии за животната средина, меѓународни програми и нови методи на учење преку искуство.

Атлетиката е суштински аспект на општото академско искуство на колеџот Мидлбери.

Колеџот има за цел да обезбеди разновидни и сеопфатни атлетски програми и да понуди спортски можности за секој студент.

Атлетскиот оддел е посветен на обезбедување физичка и велнес програма со акцент на физичката кондиција, доброто здравје и активностите во текот на животот.

Атлетските програми на колеџот вклучуваат клупски спортови, меѓуколегиска атлетика, рекреација, внатрешно образование и физичко образование.

Тие им даваат на сите студенти значајни искуства без оглед на нивните интереси, потекло или ниво на експертиза.

Секоја програма е создадена во врска со мисијата на колеџот Мидлбери, обезбедувајќи мешано искуство за секој студент.

Посета на училиште

8. Тринити колеџ

Колеџот Тринити е водечки универзитет во Ирска. Училиштето е едно од училиштата NESCAC.

Колеџот Тринити има солидна заедница зад студентите-спортисти што им помага да се стремат кон извонредност во училницата, натпреварите и секоја друга можна потрага.

Колеџот Тринити има за цел да развие чувство на припадност, почит, прифаќање и разбирање на разликите меѓу атлетското семејство.

Со истакнување на гласовите на обесправените и недоволно застапените преку својата спортска платформа, групата сака да инспирира инклузивност и меѓусебно почитување.

Посета на училиште

9. Универзитетот Тафтс

Универзитетот Тафтс е приватен истражувачки универзитет во Голем Бостон кој е еден од најдобрите во светот. Нуди образование кое не може да се најде никаде на друго место.

Атлетиката на училиштето им дава на учениците-спортисти флуидно и трансформациско искуство кое започнува на теренот и ги следи низ нивните животи.

Универзитетските спортисти работат напорно на теренот и надвор од него. Оваа институција поттикнува личен раст и радост преку конкуренција на високо ниво додека негува доживотни врски со соиграчите, училишната заедница и надворешниот свет.

Универзитетот збогатува многу животи со тоа што ги прави достапни можностите за сите. Инклузивноста отсекогаш била мисијата на Универзитетот Тафтс.

Посета на училиште

10. Универзитет Веслејан

Атлетскиот оддел на Универзитетот Веслејан има за цел да биде најуспешната и најкреативната атлетска програма во NESCAC и да биде национален лидер.

Катедрата за атлетика поддржува различни меѓуколегиски тимови, охрабрувајќи ги студентите-спортисти да ги развијат своите вештини и да имаат корист од лекциите научени од натпреварот, тимската работа и пожртвуваноста.

Универзитетот е посветен на сите меѓуколегиски атлетски активности за мажи и жени, верувајќи дека успешните меѓуколегиски тимови градат чувство на заедница на кампусот и обезбедуваат извор на гордост за алумни.

Посета на училиште

11. Вилијамс колеџ

Колеџот Вилијамс има посветен атлетски оддел и најсовремени капацитети, кои ги промовираат најдобрите стандарди за физичка подготвеност и благосостојба.

Повеќето од студентите на колеџот Вилијамс се ангажираат во најмалку еден универзитет, помлад универзитет или клубски тим. Мисијата на училиштето е учениците да развијат доживотни здрави навики.

Посета на училиште

Најчесто поставувани прашања за училиштата NESCAC

Колку мали бршлени има?

Кога ќе се разгледаат идеите на луѓето за културата и академската репутација на едно училиште, седум училишта NESCAC се здружуваат за да ги формираат „Малите бршлени“.

Дали NESCAC е престижен?

Програмите за либерални уметности во овие училишта се познати по тоа што се многу тешки. Училиштата NESCAC се едни од најпрестижните колеџи во земјата, бидејќи тие се дел од Little Ivies.

Која Ајви е најрасположена?

Типовите студенти кои аплицираат и се прифатени од поединечни универзитети на Ivy League имаат посебна репутација. Учениците во Принстон се вообичаен стереотип, додека студентите од Браун се сметаат за полиберални. Одредени генерализации може да бидат попрецизни од другите.

Заклучок

Училиштата на атлетската конференција за мали колеџ во Нова Англија (NESCAC) се едни од најдобрите училишта во земјата. Имаат најконкурентни меѓудипломски спортови.

Сепак, мора да се исполнат предусловите наведени во овој член за да се влезе во овие престижни институции.

Покрај тоа, можете да станете успешен спортист ако останете доследни, имате добра исхрана и ги поместите вашите граници.

Прекрасен еден; Се надевам дека оваа статија ќе одговори на вашето прашање.

Препораки на уредникот:

Ако ја сметате оваа статија добра, ве молиме споделете ја со пријател.

ST Admin
ST Admin

Здраво, јас сум ST Admin! Пет години почнав активно да им помагам на студентите во Европа, Соединетите Американски Држави и Канада во нивната потрага по совети за колеџ и можности за стипендирање. Во моментов сум администратор на www.schoolandtravel.com.

Статии: 918