11+ причини за учење француски (Придобивки, ЧПП) | 2023 година6 мин прочитано

Причини за учење француски: Има многу добри работи во учењето втор или трет јазик.

Има многу меѓународни можности за Французите, што е доволна причина секој да научи француски.

Во оваа статија ќе ве разјаснам зошто треба да научите француски и како најлесниот начин да започнете да учите. Продолжи да читаш!

Факти за францускиот како јазик

Многу луѓе избираат француски бидејќи се зборува во многу земји низ светот.

Ако одлучите да научите француски, веројатно имате свои причини, но подолу ќе ви дадам неколку од најчестите:

  • Францускиот е вториот најкористен деловен јазик во светот, по англискиот.
  • Има добри шанси да станете попаметни ако учите француски.
  • Францускиот е а персонал, така што оние кои се занимаваат со тоа како кариера имаат најниска стапка на невработеност.
  • Студирањето француски во француска област ве прави попаметни и покреативни.

7 причини да научите француски

1. Францускиот е светски јазик:

Францускиот е вториот најучен јазик во светот, веднаш по англискиот. Тој е исто така петти најзборуван јазик во светот.

Исто така, Франција ја води најголемата мрежа на културни институти ширум светот. Речиси милион луѓе посетуваат часови по француски на интернет и лично преку оваа мрежа.

Препорачано:  Како да добиете студентски попуст на Logitech (ЧПП) | 2023 година

2. Големи придобивки за здравјето и мозокот:

Ќе ја зголемите вашата интелигенција, фокус и капацитет да решавате проблеми со учење и зборување француски.

Ќе сакате да научите како да го зборувате овој јазик бидејќи има толку многу намени и може да ви помогне да добиете повеќе работни места и други можности.

3. Францускиот јазик е јазик на културата:

Францускиот е меѓународен дијалект за мода, готвење, театар, визуелни уметности, архитектура и танц. Кога знаете француски, можете да ги читате оригиналните книги, филмови и песни напишани на француски.

4. Францускиот е јазик за патување:

Не можете да зборувате за туризам без да мислите на Франција. Оваа земја привлекува над 87 милиони луѓе годишно повеќе од еден век.

Ако знаете неколку зборови на француски, позабавно е да одите во Париз, градот на љубовта и да го поминете одморот со вашата љубовница или таму да најдете љубов.

5. Францускиот јазик е јазик за високо образование:

Течно зборувањето француски ја нуди предноста на студирање на реномирани француски универзитети, деловни школи и колеџи.

Овие училишта се рангирани меѓу врвните високообразовни институти во светот. Најдобрите материјали и наставници и спокојна средина по поволни услови.

Студентите кои добро зборуваат англиски можат да аплицираат за државен грант за да им помогнат да ги платат нивните студии. Така, високото образование им дава на студентите причина да учат француски јазик.

6. Францускиот е мост за другите европски јазици:

Ако знаете француски, ќе имате предност во разбирањето на другите европски јазици.

Бидејќи многу воспоставени, познати карактеристики може да се апсорбираат и да се надоградат преку користење на претходното искуство за учење јазик.

Прочитајте повеќе за:

7. Францускиот јазик е јазик за меѓународниот пазар на труд:

Ако сте разноврсни во зборувањето француски и англиски, вие сте на најдобриот пиедестал на пазарот на трудот за да ги стекнете најдобрите можности.

Препорачано:  Зголемете ги вашите вештини за пишување со студирање во странство 

Познавањето француски може да ги отвори вратите за вас и вашиот бизнис во која било од многуте земји во светот што зборуваат француски.

Франција има една од најголемите и најнапредните економии во светот, што ја прави главна цел за меѓународниот бизнис.

8. Француски Ви помага да ги разберете филмовите што зборуваат француски:

Еден од најдобрите начини да научите како правилно да читате и пишувате на француски е да гледате филмови на француски јазик со француски преводи.

Можете да научите француски и како секоја реченица е составена со читање француски преводи.

9. Пејте песни на француски:

Учењето француски може да биде забавно со помош на песни, слично како со помош на филмската секвенца.

Кога ќе слушнеме нешто, тоа создава одек во нашиот мозок, а штом ќе го запомниме, тоа останува со нас практично бесконечно.

Уште повеќе, пеењето песни на француски е една од главните причини за децата да учат француски.

10. Читање многу книги напишани на француски:

За да научите, треба да знаете добро да зборувате и да читате. Ако читате француски книги, ќе имате поголеми шанси да научите француски брзо и лесно.

Обидете се да прочитате серија француски книги, како романса, мистерија или хорор приказна. Ќе дознаете кој е најинтересен.

11. Слушајте и вежбајте го она што го учите секојдневно:

Секогаш обрнувајте внимание на тоа што другите луѓе ви зборуваат или можеби на некој друг.

Одредете го неговото потекло, вежбајте да го повторувате дословно и не плашете се да поставувате прашања ако сте збунети.

12. Пријавете се за интензивен курс:

Полагањето на темелен курс по француски е најдобриот начин брзо да се подигнете.

Само затоа што часот заврши не значи дека можете да запуштите на вашата работа.

Погрижете се да поминувате многу време зборувајќи, читајќи и пишувајќи француски. Без редовна употреба, вештините брзо се влошуваат.

Препорачано:  7+ бесплатни онлајн курсеви со сертификати за печатење (ЧПП)

Најчесто поставувани прашања за причините за учење француски

Дали францускиот јазик е лесен за учење?

Францускиот е еден од најлесните јазици за луѓето кои зборуваат англиски како прв јазик да почнат да зборуваат веднаш.

Колку време е потребно за учење француски?

Институтот за странска служба (FSI) го рангира францускиот јазик како јазик со најмала тешкотија. Ова сугерира дека на повеќето што зборуваат англиски ќе им требаат околу 23 до 24 недели (575 до 600 часа) за да го совладаат францускиот јазик.

Зошто францускиот е толку тежок?

Учењето француски може да биде предизвик за оние кои никогаш не учеле ниту еден европски јазик, особено романски јазик како шпански или португалски.

Дали вреди да се учи францускиот јазик?

Францускиот е вториот најважен деловен јазик во светот. Кога учиш француски, стануваш попаметен. Францускиот јазик е еден од првите десет специјалност кои најверојатно ќе ви помогнат да се вработите и да заработите повеќе пари. Кога одите на училиште во област каде што се зборува француски, станувате покреативни.

Заклучок:

Причини за учење француски: Францускиот е познат како „јазик на љубовта“ со децении со добра причина: тој е прекрасен јазик.

Згора на тоа, потенцијалните придобивки од учењето на овој јазик се едноставно премногу бројни за да се игнорираат.

Секој треба да се обиде да научи француски што е можно побрзо и полесно. Се надевам дека најдовте повеќе од доволно причини за да го научите јазикот во оваа статија.

Прекрасен еден; Се надевам дека оваа статија одговори на вашето прашање.

Препораки на уредникот:

Ако ја сметате оваа статија добра, ве молиме споделете ја со пријател.