5 универзитети во Северна Ирска за меѓународни студенти | 2023 година7 мин прочитано

Универзитети во Северна Ирска за меѓународни студенти: Северна Ирска е една од најдобрите студиски дестинации во светот за меѓународни студенти.

Училиштата во земјата се познати по тоа што нудат образование од светска класа и бескрајни можности за истражување.

Покрај тоа, Северна Ирска е многу добредојдена за меѓународни студенти.

Оваа статија ќе разговара за најдобрите универзитети во Северна Ирска за странски студенти, барањата за странски студенти во Северна Ирска и совети за студирање за студенти од Северна Ирска.

Врвни причини да студирате во Северна Ирска како меѓународен студент

Еве некои од најдобрите причини за странски студент да оди на училиште во Северна Ирска:

1. Фасцинантна историја

Северна Ирска е земја која има хипнотизирачка историја.

Ако сте меѓународен студент во земјата, одењето на училиште, таму ќе ви даде шанса да научите за историјата на земјата и конфликтите со кои се соочи откако стана земја.

Покрај тоа, има многу културни симболи во Северна Ирска, а школувањето во кој било од градовите ќе ви овозможи да ги посетите и да научите за нив.

2. Филмската индустрија

Ако сакате да влезете во филмската индустрија, студирањето во Северна Ирска е одличен избор што треба да го направите.

Белфаст, еден од најдобрите градови во Северна Ирска, стана популарна локација за производство на неколку популарни филмови и серии во кои можеме да уживаме на Нетфликс и другите стриминг услуги.

Значи, ако размислувате да се впуштите во филмската индустрија, можете успешно да обезбедите работа со скратено работно време кај која било филмска екипа што снима во градот.

Ова ќе ви овозможи да научите многу и да се подготвите за кариерата со која имате намера да се занимавате.

3. Добра транспортна мрежа

Многу е лесно да се преселите од еден дел на Северна Ирска во друг. Северна Ирска сè уште има добра транспортна мрежа, што му олеснува на секој да ја обиколи земјата.

Препорачано:  7+ најдобри школи за атлетски тренинзи во САД (ЧПП, кариера) | 2022 година

4. Образование од светска класа

Како што споменавме, повеќето универзитети и колеџи во Северна Ирска нудат врвни образовни искуства.

Ако одите во кое било училиште во Северна Ирска, можете да дознаете повеќе за вашата област на интерес и да развиете вештини кои ќе ви помогнат да ја добиете секоја работа што ја сакате во вашата избрана област.

5. Ниски трошоци за образование

Училишните такси на повеќето универзитети во Северна Ирска се доста прифатливи, особено ако се споредат со оние на училиштата во другите европски земји. 

6. Добредојдена средина

Народот на Северна Ирска е многу добредојден кон странците. За разлика од неколку европски земји, едвај постои евиденција за непријателство кон странските студенти.

Граѓаните на Северна Ирска се супер пријателски расположени и секогаш се подготвени на странците да им ја пружат сета помош што им е потребна кога се во градот.

Значи, не можете да бидете заглавени во Северна Ирска.

Барања за студирање во Северна Ирска како меѓународен студент

Ако сте меѓународен студент и сакате да студирате во Северна Ирска, мора да ги исполнувате следниве услови:

  • Три А-нивоа од CCC или нешто слично. Некои курсеви може да бараат повисоки оценки или одредени предмети.
  • Академик 6.0 ИЕЛТС резултат (без резултат од бендот помал од 5.5). Сепак, некои колеџи може да бараат повисок ИЕЛТС резултат.

Топ 5 универзитети во Северна Ирска за меѓународни студенти

Еве ги колеџите и универзитетите во Северна Ирска каде меѓународните студенти можат да го добијат најдоброто образование:

1. Универзитетот Квинс Белфаст

Универзитетот Квин Белфаст е еден од најдобрите универзитети во Северна Ирска за странски студенти.

Ова училиште е добро познато низ целиот свет по обезбедувањето одлични можности за образование.

Универзитетот Квин Белфаст има неколку целосно опремени научни лаборатории и најсовремени капацитети за учење за други програми.

Ова училиште сериозно го сфаќа истражувањето и годишно инвестира за да развие иновации кои го подобруваат животот.

Покрај тоа, Универзитетот Квин Белфаст има неколку целосно опремени библиотеки, вклучително и библиотеката МекКлеј, која ги комбинира карактеристиките на конвенционалната библиотека со најсовремената технологија.

Покрај неколку библиотеки од врвна класа, ова училиште има и други неверојатни капацитети како центри за компјутери и медиумски услуги, кафуле, јазичен центар и неколку други што ги прават учениците да уживаат во школувањето таму.

Универзитетот Квин Белфаст е училиште кое сè уште е посветено на правење промени во општеството и обука на паметни луѓе кои ќе станат познати иноватори во многу области и ќе решат некои од најголемите проблеми во светот.

2. ​​Универзитетот Алстер

Универзитетот Алстер е еден од најдобрите јавни универзитети во Северна Ирска. Ова училиште е најголемата високообразовна институција во нацијата.

Препорачано:  Дали вреди да се остават празни прашања на SAT/ACT?

Основан во 1968 година, Универзитетот Алстер стана една од најдобрите терцијарни институции во Европа.

Ова училиште ја води својата програма на неколку кампуси. Исто така, нуди можност за онлајн учење, што е идеално за странски студенти кои не можат да ги поднесат трошоците за плаќање на билети за летови или живеење во Северна Ирска.

Покрај тоа, академските програми на Универзитетот Алстер се испорачуваат од искусни индустриски експерти кои имаат неколкугодишно искуство во обука на студенти.

Секоја програма има ригорозна наставна програма која им овозможува на студентите да научат за неколку работи пред да дипломираат.

Универзитетот Алстер е училиште кое е признато низ целиот свет.

3. Универзитетскиот колеџ Странмилис

Универзитетскиот колеџ Странмилис е уште едно училиште што се препорачува за странски студенти.

Иако е универзитетски колеџ на Универзитетот Квин Белфаст, Универзитетскиот колеџ Странмилис нуди образование од светска класа.

Основано во 1922 година, ова училиште стана една од најдобрите високообразовни институции во земјата.

Постои широк спектар на курсеви што ги обезбедува училиштето.

Покрај тоа, Универзитетскиот колеџ Странмилис ги изложува студентите на предавања, семинари, работилници и практиканти кои неверојатно го зголемуваат нивното знаење.

Академските курсеви на Универзитетскиот колеџ Странмилис се испорачуваат од професионалци кои се супер посветени на нивните работни места.

Универзитетскиот колеџ Странмилис е несомнено еден од најдобрите колеџи за меѓународни студенти во Северна Ирска.

4. Колеџ за земјоделство, храна и рурални претпријатија

Колеџот за земјоделство, храна и рурални претпријатија е една од најдобрите високообразовни институции во Ирска.

Ова училиште обезбедува неколку курсеви кои нудат пат во земјоделско-прехранбената индустрија.

Колеџот за земјоделство, храна и рурални претпријатија ги изложува студентите на академска обука што ги опремува со вештини и знаења што им се потребни за да се качат на нивните посакувани патеки во кариерата.

Ова училиште нуди и опција за онлајн учење што им овозможува на странските студенти да се запишат во нивните посакувани програми без да патуваат во физичките кампуси на училиштето.

Покрај тоа, Колеџот за земјоделство, храна и рурални претпријатија има неколку услуги за поддршка на студентите кои им овозможуваат на студентите да учат поефикасно.

Меѓународните студенти кои сакаат да студираат во Северна Ирска сè уште можат да го изберат Колеџот за земјоделство, храна и рурални претпријатија.

5. Универзитетскиот колеџ Сент Мери Белфаст

Универзитетскиот колеџ Сент Мери Белфаст е уште едно училиште што се наоѓа на оваа листа на најдобри универзитети во Северна Ирска за странски студенти.

Ова училиште е познато ширум Северна Ирска по обезбедување на одлични образовни стандарди.

Препорачано:  Како да пишувате дополнителни есеи за NYU (ЧПП) | 2023 година

Универзитетскиот колеџ Сент Мери Белфаст е посветен на дотерување студенти кои ќе станат лидери во нивните соодветни патеки во кариерата.

Ова училиште, исто така, им дава на учениците пристап до висококвалитетни можности за учење и широк спектар на услуги за поддршка кои им помагаат да учат добро.

Често поставувани прашања (ЧПП) на универзитетите во Северна Ирска за меѓународни студенти

Дали Северна Ирска е добро место за студирање?

За странски студенти, студирањето во Северна Ирска е одлична опција. Таму образовниот систем е многу ценет и обезбедува одлична средина за студентите, а таму е сосема прифатливо да се живее.

Дали е поевтино да студирате во Северна Ирска?

Северна Ирска е најевтиното место во Обединетото Кралство за странски студенти да живеат, работат и посетуваат училиште.

Може ли да се населам во Ирска по студирањето?

Студентите надвор од Европската унија кои ги завршуваат своите дипломи во Ирска, но сакаат да останат трајно, мора да најдат работа во Ирска и да живеат таму најмалку пет години. После тоа, тие имаат право да аплицираат за неопределен престој во Ирска.

Дали Ирска е евтина за странски студенти?

Трошоците за живот и школарина во Ирска се значително пониски од оние на Обединетото Кралство, САД и Канада. Меѓународните студенти можат да посетуваат еден од многуте ирски универзитети со релативно ниска стапка на школарина.

Заклучок

Северна Ирска е одлична дестинација за странски студенти кои студираат во Европа.

Високите институции во Северна Ирска нудат образование од светска класа.

Покрај тоа, школарината за повеќето училишта во Северна Ирска е прифатлива, а оваа земја е одличен избор за секој студент кој сака да влезе во филмската индустрија, било како актер или актерка или како експерт за продукција.

Но, ако сте меѓународен студент во Северна Ирска, мора да одите на сите ваши часови, да го поминувате поголемиот дел од вашето време на учење и да работите со вашите соученици за да учите во групи.

Прекрасен еден; Се надевам дека оваа статија ќе одговори на вашето прашање.

Препораки на уредникот:

Ако ја сметате оваа статија добра, ве молиме споделете ја со пријател.