5 Basa Asia Panggampangna Pikeun Diajar (Tips, FAQ)10 mnt maca

Diajar basa Asia mangrupikeun usaha anu ambisius. Hasilna, Asia mangrupakeun tempat lahirna loba basa béda jeung kulawarga linguistik.

Asia, buana panggedena, mangrupa imah panglobana basa.

Langkung ti 4.5 milyar jalma cicing di Asia, nyarios langkung ti 2,300 basa anu béda-béda, anu luar biasa.

Seuseueurna panyatur basa Inggris asli sareng panyatur asli tina basa-basa Barat anu sanés ningali basa-basa Asia ieu pisan nangtang pikeun diajar.

Sanaos basa anu pangsaéna pikeun diajar nyaéta basa anu paling dipikaresep ku anjeun, ogé penting pikeun dicatet yén sababaraha basa Asia ieu jauh langkung nangtang tibatan anu sanés.

Sanggeus diajar basa Asia, panto bakal muka pikeun anjeun dina bentuk nawaran karir intriguing, kasempetan pikeun jadi polyglot a, ngarambat ka sagala rupa tujuan aheng, ngajajah rupa budaya, jeung nyieun kontak jeung jalma anyar matak.

Upami anjeun panasaran diajar basa Asia, kuring nyarankeun maca pikeun ningali mana anu panggampangna.

Naon Dupi Basa Asia Panggampangna pikeun Diajar?

1. Malayu

Basa Melayu nyaéta basa nasional resmi di Malaysia, Indonésia, Singapura, jeung Brunei di Asia Tenggara.

Istilah Malayu nya éta Bahasa Melayu.

Henteu seueur bédana linguistik anu signifikan antara ieu sareng Inggris, janten salah sahiji basa Asia pangbasajanna pikeun panyatur basa Inggris asli.

Basa Asia anu paling nangtang pikeun panyatur basa Inggris asli pikeun diajar nyaéta basa tonal kalayan cara ngucapkeun sareng sistem tulisan anu rupa-rupa pisan.

Anjeun bakal aya bewara yén euweuh ciri ieu aya dina basa Melayu.

Sanajan kitu, aya loba kamiripan antara Malayu jeung Inggris.

Kanyataan yén alfabét Latin dianggo dina basa Malayu, sapertos anu aya dina basa Inggris, bakal nawiskeun murid-murid awal anu penting.

Seuseueurna hurup ieu ogé gaduh lafal anu caket pisan sareng pasangan basa Inggrisna, anu tiasa janten penghemat waktos anu ageung pikeun anu nembé mimiti diajar basa.

Tata basa anu kawilang saderhana anu digunakeun dina basa Melayu ogé naha éta langkung gampang diajar tibatan basa sanés.

Anjeun moal kedah diajar gender gramatikal kecap barang atawa kecap gawe, atawa anjeun bakal kudu ngapalkeun conjugations maranéhanana pikeun jalma, angka, atawa tense.

Diajar basa anyar leuwih gampang mun anjeun teu kudu ngapalkeun ton bentuk verba.

Ieu ngidinan Anjeun pikeun nuluykeun kana konstruksi kalimah leuwih gancang, facilitating Dursasana mimiti jeung basa.

2. Basa Indonésia

Basa Indonésia, atawa ngan basa Indonésia, nyaéta basa anu aya hubungan linguistik anu raket jeung Malayu.

Dua basa ieu sarimbag sareng tiasa diolah salaku éntitas tunggal. Duanana, numutkeun sababaraha itungan, sakitar 90% sami.

Aranjeunna mibanda gelar luhur silih intelligibility alatan alfabét dibagikeun maranéhanana, ngucapkeun, grammar, sarta nyangkokkeun badag tina vocabularies maranéhanana.

disarankeun:  Ditampik ti Sakola Médis? 7 Pilihan Pangalusna (FAQs)

Upami anjeun hoyong diajar basa Asia, basa Indonésia mangrupikeun pilihan anu saé. Jutaan jalma di sakuliah dunya ngagunakeun basa Indonésia salaku basa kadua.

Maranehna nyarita saolah-olah éta basa resmi, kalawan fluency kawas pituin sarta disregard pikeun grammar ditangtoskeun jeung sintaksis.

Alfabét Latin mangrupa dasar tina sistem tulisan Indonésia, sahingga alfabét Latin basa Asia paling ramah-Latin.

Sanajan kitu, loba basa Asia lianna ogé ngagunakeun hurup Sirilik.

Hal ieu sabab boh kekecapan boh kalimah atawa struktur gramatikal basa Indonésia téh rada lugas.

Ku alatan éta, naha basa Inggris nyaéta basa kahiji atawa kadua anjeun, anjeun bakal meunang loba ku diajar basa Indonesia. Basa Indonésia teu ilahar di kalangan basa Asia sabab ngagunakeun aksara Latin.

Upami basa Inggris mangrupikeun basa munggaran anjeun, anjeun henteu kedah usaha pikeun nyandak dasar-dasar sistem tulisan anu énggal.

Kaasupna loba kosakata basa Inggris anu diinjeum kana basa Indonésia geus ngagampangkeun pangajaran éta basa.

Diajar basa Indonésia mangrupikeun komitmen jangka panjang, tapi teu aya jumlah kosakata anu ageung anu anjeun kedah ngawasa sareng dipertahankeun.

3. Filipino (Tagalog)

Filipino mangrupa istilah pikeun wangun standarisasi tina basa Tagalog.

Nalika Inggris sareng Spanyol gaduh seueur anu sami sareng Filipina, anu terakhir ogé nginjeum ti anu baheula dina kisaran 10% dugi ka 20%.

Kasaruaan antara basa Inggris sareng basa Kulon sareng Filipina ngajantenkeun diajar Filipino langkung saderhana tibatan diajar seueur basa Asia anu sanés.

Seuseueurna urang Filipina sareng seueur individu ti nagara-nagara sanés ngagunakeun éta salaku basa kadua, nyababkeun jumlah panyatur ampir 215 juta.

Komunitas anu ageung nyarios basa Tagalog di sababaraha nagara Kulon, kalebet Kanada, Guam, Arab Saudi, Uni Émirat Arab, Inggris, sareng Amérika Serikat.

Kira-kira 24.2 juta jalma di sakuliah dunya béntés dina basa Tagalog.

Tagalog nyaéta lingua franca diaspora Filipina sareng basa kagenep anu paling diucapkeun di Amérika Serikat.

Ieu mangrupikeun basa sanés anu ngandelkeun alfabét Latin. Kalayan tambihan Ñ sareng Ng, alfabét Inggris ngandung 26 hurup anu ogé tiasa dipendakan dina Filipino.

Kusabab hurup-hurup diucapkeun sami sareng kumaha aranjeunna dina basa Inggris, prosés diajar tiasa dipercepat sacara signifikan.

Harti kecap bisa dirobah ku salah sahiji tina lima foném vokal Tagalog. Tapi, dina suku kata non-final, panjang vokal bisa rupa-rupa ti pondok nepi ka panjang.

Diajar Filipino ogé pedah teu jadi basa tonal.

Nada sora boga dampak comparable kana harti kecap dina diucapkeun Filipino sakumaha dina basa Inggris.

4. Khmer

Sacara resmi, ieu basa Kamboja. Sanajan teu loba diulik, basa Sunda mibanda sababaraha kaunggulan dibandingkeun basa Asia lianna nu ngajadikeun pangajaran leuwih basajan.

Basa ieu mangrupa bagian tina basa kulawarga Mon-Khmer, nu ngawengku Vietnam.

Sistem tulisan Khmer, anu rada béda ti alfabét Latin, tiasa pikasieuneun pikeun anu teu wawuh.

disarankeun:  Kumaha Kéngingkeun Visa Siswa Di Skotlandia (FAQs) | 2022

Untungna, Khmer mangrupikeun basa fonétik, ku kituna anjeun tiasa ngucapkeun seueur kecap sanajan ieu pertama kali anjeun ningali éta.

Sapertos seueur basa sanés, Khmer teu gaduh bédana tonal. Hasilna, éta leuwih gampang ngucapkeun ti baraya na, Thailand, Lao, jeung Vietnam.

Tapi, Khmer nuturkeun pola gramatikal SVO (subjek-verba-obyek) anu digunakeun ku seueur basa Éropa, kalebet Perancis, Inggris, Spanyol, sareng seueur deui.

Nya kitu, runtuyan kecap pikeun ngawangun kalimah umumna asup akal. Ku kituna, tata basa téh bisa dikokolakeun pikeun siswa basa séjén.

Ieu tiasa janten pilihan anu saé upami anjeun hoyong diajar basa anu henteu diulik sacara lega atanapi gaduh minat nyata di Kamboja.

Tapi émut yén aya sakedik sumber anu hadé pikeun diajar Khmer tibatan diajar basa-basa sanés anu langkung sering diucapkeun.

5. Koréa

Sanajan basa Korea teu kudu disebut "basajan," tapi mibanda sababaraha ciri nu ngajadikeun eta leuwih gampang ti basa Asia lianna.

Kurangna bahan atanapi eusi kualitas luhur dina hiji basa mangrupikeun faktor anu tiasa janten tantangan pikeun diajar.

Diajar basa gancang merlukeun paparan éksténsif kana basa target, tapi ieu bisa jadi hésé ngalakukeun tanpa bahan kualitas luhur kalibet.

Korea teu gaduh masalah ieu.

Seueur jalma anu resep diajar basa Korea kusabab daya tarik nagara éta salaku tujuan wisata sareng seueurna ékspor budaya anu populer sacara global (K-pop, kadaharan Korea, pilem Korea, sareng séri TV Korea, kanggo nyebatkeun sababaraha).

Kusabab ieu, seueur bahan anu dirarancang pikeun ngabantosan panyatur non-pribumi diajar basa, janten anjeun henteu kedah gaduh masalah milarian sumber anu saé pikeun ngabantosan anjeun diajar.

Aksés ka kabeungharan média sapertos anu diproduksi dina basa Korea mangrupikeun cara anu saé pikeun kakeunaan kontéks kahirupan nyata sareng panggunaan basa.

Téhnik anu saé pikeun diajar basa gancang nyaéta ngalaan diri kana musik sareng séri televisi dina basa éta.

Perkawis basa, kedah diperhatoskeun yén Hangul, sistem tulisan Koréa, gampang diajar.

Sanaos henteu nganggo alfabét Latin, anjeun kedah tiasa gancang diajar aksara Koréa.

Kusabab kreasi Hangul dina abad ka-15 dimotivasi ku kahayang pikeun mantuan leuwih Korea maca jeung nulis, sistem tulisan ieu purposefully dijieun basajan tur polos.

Sistem tulisan Korea mangrupikeun salah sahiji alternatif anu langkung lugas pikeun basa Inggris.

Tips Pikeun Diajar Basa Anyar

Aya sababaraha faktor anu kedah dipertimbangkeun nalika milih metode pangajaran basa.

Penting pikeun émut yén teu aya hiji-ukuran anu cocog pikeun sadaya pendekatan pikeun diajar; rada, dulur boga metoda pikaresep maranéhanana nyerep informasi anyar.

Tapi aya sababaraha pendekatan diusahakeun-na-leres nu loba peserta didik basa manggihan mantuan.

Sababaraha conto dipidangkeun di handap:

1. Nangtukeun Tujuan Basa Anjeun

Aya seueur hasil anu positif pikeun diajar nalika netepkeun tujuan.

Faktor anu ningkatkeun nyaéta dorongan, hormat, sareng jaminan.

Jalma-jalma anu suksés netepkeun sareng ngerjakeun tujuan ogé. Setel sababaraha tujuan pondok, panengah, sareng jangka panjang pikeun diajar basa anjeun nalika anjeun ngamimitian.

disarankeun:  Buku Nu Ngarobah Sikep Anjeun Ka Sajarah Amérika

Ieu tiasa mangpaat pikeun masihan fokus sareng organisasi kana pangajaran anjeun.

Ku ngadopsi strategi ieu, anjeun tiasa ngawitan ningkatkeun pamahaman anjeun sareng nyirian prestasi anjeun sacara sistematis.

Nyetél wates waktu pikeun tujuan pangajaran basa anjeun mangrupikeun cara anu saé pikeun tetep dina jalur sareng ngamotivasi.

2. Diajar Kekecapan Dasar

Upami anjeun berjuang pikeun diajar basa, léngkah munggaran anu saé nyaéta diajar sababaraha frasa sareng kecap dasar.

Ngawangun pamahaman anjeun bakal ngabantosan anjeun ngagunakeun basa sacara efektif dina kaayaan sapopoé, sapertos gaduh sareng nuturkeun paguneman anu sederhana.

3. Latihan Nyarita Basa Sunda

Ngenalkeun, ngartos, sareng duplikasi sora penting pisan dina diajar basa.

Loba siswa basa asing nempatkeun hiji tekenan gede dina dua wewengkon kahiji ieu ti dina ulikan kosakata jeung grammar.

Nanging, ieu tiasa nyababkeun anjeun nyingkahan latihan nyarios, anu ngalambatkeun kamajuan anjeun.

Diajar basa teu merlukeun interaksi konstan kalawan speaker asli (sanajan ieu bisa mantuan).

Nyarios nyaring, ngarékam diri anjeun, sareng nyarios ka diri anjeun mangrupikeun cara anu hadé pikeun ningkatkeun kapercayaan anjeun salaku palajar basa.

Patarosan anu Sering Ditaroskeun Ngeunaan Basa Asia Panggampangna Pikeun Diajar

Naon basa Asia anu paling mangpaat pikeun diajar?

Basa Asia anu paling mangpaat pikeun diajar nyaéta Mandarin Cina. Aya leuwih ti samilyar panyatur basa ieu di pangeusina.

Mana basa Asia anu paling hese pikeun diajar?

Basa Asia anu paling hese pikeun diajar nyaéta Mandarin Cina, khususna pikeun panyatur basa Inggris.

Naha langkung hese diajar Korea atanapi Jepang?

Éta langkung hese diajar Jepang tibatan Korea. Ieu kusabab basa Jepang mangrupikeun basa tonal, sareng aksen anjeun tiasa mangaruhan ucapan anjeun.

Naha langkung saé diajar Cina atanapi Korea?

Éta langkung saé diajar Cina tibatan Korea. Sanaos basa Korea langkung saderhana tina dua basa pikeun diajar, basa Cina langkung seueur dianggo tibatan basa Korea.

kacindekan

Salaku tambahan, basa-basa ieu diantarana, umumna dianggap salah sahiji anu panggampangna pikeun diajar di Asia:

  • Burma
  • Bengali
  • Lao, sareng Thailand.

Teu gampang pikeun nyokot basa anyar. Tips di luhur, kumaha oge, bisa nyieun prosés kirang hese.

Upami anjeun hoyong pangalaman anu pangsaéna pikeun diajar basa anyar, anjeun ogé kedah milarian gaya diajar anu cocog pikeun anjeun, ngahubungan sareng panyatur asli basa éta, sareng neuleumkeun diri kana budaya anu aya hubunganana sareng basa anu anjeun pelajari.

Heboh hiji; Kuring miharep artikel ieu ngajawab patarosan anjeun.

Saran Éditor:

Upami anjeun mendakan tulisan ieu saé, punten bagikeun ka réréncangan.