10 Top hobi Pikeun pulih / Ex-Alcoholics (FAQs) | 202310 mnt maca

Nyieun kaputusan pikeun abstain ti alkohol mangrupakeun kaputusan-ngarobah hirup.

Sanajan kitu, prosés recovery ti gaya hirup alkohol butuh waktu, sarta anjeun kudu tetep diri kalibet ku sababaraha kagiatan anu bakal ngajaga pikiran anjeun jauh ti pikiran indulging dina alkohol kronis sakali deui.

Hobi mangrupikeun sababaraha kagiatan anu luar biasa anu disarankeun pisan pikeun panyawat alkohol.

Ngalibetkeun diri dina hobi anu berharga tiasa ngabantosan nyepetkeun prosés pamulihan anjeun. Tulisan ieu nyarioskeun ngeunaan hobi anu pangsaéna pikeun jalma anu nginum alkohol sareng masihan sababaraha tip pikeun ngembangkeun hobi.

Saha anu Pulihkeun / Mantan Alkohol?

Pikeun dianggap "Alkohol Pulih" hartosna suksés ngatasi katergantungan méntal kana alkohol.

Inuman munggaran moal pernah dicandak, sareng siklusna moal ngamimitian upami mentalitas tiasa dirobih.

Jalma anu nyebutkeun "cageur" ​​teu acan "cageur". Jalma anu ngagunakeun istilah "recovering" pikeun ngajelaskeun dirina sok nyobian nungkulan alkohol maranéhanana.

Di sisi séjén, sanajan nu alkohol ogé nalangsara ti gangguan jiwa, terapi masih mangrupa bagian integral tina prosés rehabilitasi.

Alcoholics kauntungan tina terapi sabab mantuan aranjeunna ngakuan jeung ngatur stresses dina kahirupan maranéhanana anu memicu nginum.

Program terapi rawat inap tiasa ngalebetkeun sesi kelompok dimana pasien diajar sareng ngalaksanakeun rélaxasi.

NB: Recovering tina alkohol mindeng hésé tur ngeusi setbacks. Ieu bisa sigana teu mungkin di kali. Na acan, éta henteu.

Perkara teu sabaraha anjeun inuman atawa kumaha daya teu upaya anjeun ngarasa, anjeun bisa cageur tina alkoholisme sarta nyiksa alkohol lamun geus siap kaluar nginum jeung neangan rojongan nu peryogi.

Interventions ringkes, terapi individu atawa grup, hiji program outpatient, atawa rumah sakit bisa jadi bagian tina rencana perlakuan.

Tujuan utama perawatan nyaéta ngabantosan pasien ngeureunkeun nginum sareng ningkatkeun kualitas hirupna.

Naon Peran Hobi Maénkeun Hobi di Recovered/Ex-Alcoholics?

Henteu gampang pikeun nolak gaya hirup alkohol tanpa gaduh kagiatan pikeun ngajaga anjeun aktipitas.

Hobi mangrupikeun kagiatan anu tiasa ngajantenkeun anjeun sibuk sareng ngajantenkeun anjeun tanggung jawab. Ilubiung dina hobi ogé bakal ngabantosan anjeun ngagentos kabosenan sareng setrés sareng ngamungkinkeun anjeun pikeun nganyatakeun diri.

Sumawona, hobi ogé tiasa ngahubungkeun anjeun sareng réréncangan énggal anu tiasa ngajauhkeun anjeun tina gaya hirup alkohol.

Hobi Pikeun cageur / Ex-Alcoholics

Upami anjeun bajoang milarian hobi anu ngabantosan salaku mantan alkohol, ieu sababaraha pilihan anu bakal nyepetkeun prosés pamulihan sareng gaduh dampak anu ageung dina kahirupan anjeun:

1. latihan

Anjeun tiasa sacara gampil ngalawan alkohol upami anjeun latihan sacara konsisten.

Ieu mangrupikeun kagiatan anu ngabantosan ngirangan pangjurung nginum alkohol, ngajantenkeun anjeun bagja, sareng ningkatkeun kapasitas anjeun damel.

disarankeun:  15 Proyék Mayar Pangalusna dina Angkutan Laut (Diropéa) | 2023

Sumawona, latihan sacara konsisten bakal gaduh dampak positip anu ageung pikeun kaséhatan méntal sareng fisik anjeun, sareng anjeun bakal istirahat anu saé sacara konsisten.

Latihan ogé ngabantosan ngaleungitkeun setrés sareng ngamungkinkeun anjeun pulih tina alkohol langkung gancang.

2. Fotografi

Fotografi mangrupikeun salah sahiji hobi anu pangsaéna pikeun mantan alkohol.

Kagiatan ieu ngamungkinkeun urang pikeun nyiptakeun kenangan hirup.

Ilubiung dina fotografi tiasa ngajantenkeun anjeun langkung mangpaat sanaos status anjeun salaku alkohol pulih sareng muka kasempetan pikeun anjeun nyiptakeun kenangan tina perjalanan pamulihan anjeun.

Sumawona, fotografi bakal ngagampangkeun setrés anjeun, ngamungkinkeun anjeun pikeun nganyatakeun diri ku cara anu anjeun pikahoyong, sareng ngajantenkeun anjeun langkung ekstrovert, nyegah anjeun nginum kusabab bosen.

Anjeun oge bakal meunang ngadegkeun hubungan anyar jeung loba jalma.

3. Sukarelawan

Sukarelawan mangrupikeun hobi anu saé anu anjeun tiasa mundur upami anjeun pulih tina alkohol.

Upami anjeun nyobian ngarobih kabiasaan janten alkohol kronis, anjeun tiasa kaleungitan sababaraha réréncangan anjeun anu masih aya dina tindakan.

Di sisi anu sanésna, sukwan kanggo organisasi nyaéta cara anu saé pikeun ngahubungkeun deui sareng jalma-jalma di masarakat sareng ngiringan kagiatan anu bakal ningkatkeun harga diri sareng kapercayaan diri anjeun.

Ogé, sukarela bakal masihan anjeun rasa tanggung jawab, masihan anjeun kasempetan pikeun pendak sareng jalma énggal, sareng ngabantosan anjeun diajar sababaraha kaahlian hirup anu bakal ngabantosan anjeun di tempat damel sareng dina kahirupan pribadi anjeun.

4. Nulis

Nulis mangrupa kagiatan anu bisa méré pangaruh positip anu gedé kana kahirupan hiji jalma.

Éta nawiskeun saluran anu saé pikeun nyarioskeun carita anjeun sareng ajak jalma anu berjuang sareng alkohol pikeun ngatasi tantangan éta.

Tulisan tiasa ngabantosan anjeun nganyatakeun diri sareng pikiran anu paling jero.

Anjeun ogé tiasa nyerat pikeun tujuan jurnal, anu mangrupikeun cara anu saé pikeun ngalacak kamajuan anjeun.

Sumawona, tulisan nawiskeun anjeun kasempetan anu sampurna pikeun ngahubungkeun batur anu tiasa ngalangkungan fase anu sami.

Upami anjeun masih sesah pikeun ngatasi alkoholisme, nyerat mangrupikeun kagiatan anu bakal ngabantosan nyepetkeun prosés pamulihan sareng ngarobih kahirupan anjeun.

5. Ngebon

Seueur jalma nganggap ngebon salaku hobi anu saé. Tapi, ngebon mangrupikeun kagiatan anu gaduh pangaruh anu langkung ageung pikeun jalma anu alkohol.

Berkebun mangrupikeun kagiatan anu bakal nguatkeun anjeun ku sababaraha kaahlian anu berharga pikeun kamekaran sareng pangembangan pribadi anjeun.

Kalibet dina ngebon salaku ex-alkohol bakal nguatkeun anjeun ku kaahlian organisasi alus teuing, rasa tanggung jawab, sarta Persib anu bakal nyepetkeun prosés recovery Anjeun.

Sumawona, ngebon mangrupikeun kagiatan anu bakal mangaruhan kaséhatan anjeun sareng tiasa nyegerkeun pisan.

Janten, upami anjeun masih kaluar tina alkohol, ngebon mangrupikeun kagiatan anu tiasa ngabantosan anjeun pisan.

6. Masak

Masak mangrupikeun salah sahiji hobi anu pangsaéna pikeun jalma anu alkohol.

Masak tiasa ngamungkinkeun anjeun ngembangkeun kamampuan anyar sareng terang kumaha nyiapkeun tuangeun anu bakal ningkatkeun kaséhatan anjeun.

Saterusna, salaku ex-alkohol, masak relieves stress sarta ngidinan Anjeun pikeun méakkeun kirang duit sabab murah.

disarankeun:  Kumaha Meunangkeun Diskon Siswa Squarespace (FAQs) | 2023

Masak ogé bakal ningkatkeun kréativitas anjeun sareng ngajantenkeun anjeun mangpaat dina sababaraha daérah.

7. Ngalukis

Ngalukis mangrupikeun ideu hobi anu luar biasa anu disarankeun pisan pikeun mantan alkohol. Éta bakal ningkatkeun kapercayaan anjeun sareng ningkatkeun harga diri anjeun upami anjeun sangsara tina kecanduan anu dahsyat ieu.

Sumawona, ngalukis mangrupikeun hobi anu ngamungkinkeun anjeun muhasabah diri sareng nyetél ukuran anu bakal ngajagi anjeun tina alkoholisme kronis.

Ngalukis ogé hobi anu bakal ningkatkeun kréativitas anjeun sareng ngamungkinkeun anjeun gancang pulih tina alkohol.

8. Maca

Maca mangrupikeun salah sahiji hobi anu pangsaéna pikeun mantan alkohol.

Éta tiasa ngabantosan anjeun dina ngamekarkeun pangaweruh anjeun dina daérah anu tangtu sareng ngabantosan anjeun kéngingkeun wawasan kana sababaraha daérah pangaweruh.

Maca ogé tiasa ngabantosan anjeun tina ngembangkeun rasa kangen pikeun ngonsumsi alkohol sabab bakal ngeusian pikiran anjeun.

Leuwih ti éta, hal alus ngeunaan maca téh nu bisa ngalakukeun hal eta dina genah anjeun euweuh urusan dimana anjeun, sarta anjeun teu kudu jadi bakat tambahan pikeun maca sababaraha kaca buku.

Saterusna, maca bisa enrich anjeun pangaweruh ngeunaan diri jeung masarakat sarta mangrupa kagiatan séhat pikeun otak manusa.

9. Alam leumpang

Jalan-jalan alam mangrupikeun cara anu saé pikeun bersantai pikiran sareng nyéépkeun waktos anu berkualitas di luar. Kagiatan khusus ieu tiasa ngabantosan awak sareng mangaruhan sacara positif pikiran.

Nyéépkeun waktos di lingkungan alam ngirangan setrés sareng ningkatkeun kaséhatan méntal.

Jalan-jalan alam mangrupikeun hobi anu saé anu bakal ngajantenkeun kaajaiban pikeun saha waé anu pulih tina alkohol.

10. yoga

Yoga mangrupa kagiatan anu bisa mantuan cageur alcoholics immensely.

Di sagigireun kanyataan yén yoga ningkatkeun kalenturan, éta mangrupikeun kagiatan anu gaduh pangaruh positip anu ageung dina haté manusa, ngagampangkeun setrés, sareng ngamungkinkeun hiji bobo langkung saé.

Leuwih ti éta, yoga mangrupa kagiatan anu empowers recovering alcoholics kalawan serenity betah sagala pikiran nu meuntas pikiran maranéhanana sarta ngaleungitkeun sagala bentuk kahariwang nu bisa nyieun aranjeunna indulge dina alkohol.

Upami anjeun kaluar tina alkohol, kalibet dina yoga bakal ngajantenkeun anjeun seueur anu saé.

Tips Pikeun Ngamekarkeun Hobi Anjeun Salaku A cageur / Ex-Alkohol

Ieu sababaraha cara pikeun ngembangkeun hobi anjeun:

1. Mimitian lalaunan

Ngalakonan hiji hal pikeun kahiji kalina tiasa pisan hésé.

Nanging, pikeun ngatasi kasusah anu anjeun bakal hadapi dina fase awal, tindakan anu pangsaéna pikeun anjeun lakukeun nyaéta daptar léngkah-léngkah anu anjeun kedah laksanakeun pikeun janten saé dina hobi éta sareng teras-terasan.

Langsung saatos anjeun ngawasaan unggal léngkah, anjeun tiasa janten pro dina hobi éta.

2. Entong nolak

Procrastinating on hobi moal mantuan anjeun dina sagala cara. Anjeun ngan bisa unggul dina hiji hal ngaliwatan latihan kontinyu.

Janten, contona, upami anjeun milih ngalukis, pastikeun yén anjeun ngalakukeun éta unggal dinten. Ngalakukeun ieu bakal ngarobih hobi janten kabiasaan, ngamungkinkeun anjeun nampi ganjaran anu tetep.

3. Manggihan grup

Kalibet dina hobi nyalira tiasa ngajantenkeun éta super pikaboseneun.

disarankeun:  5 Sakola Téknik Pangalusna Di Kidul (FAQs, Durasi) | 2022

Pilari batur anu gaduh gairah anu sami sareng anjeun sareng pasangan sareng aranjeunna.

Contona, upami anjeun resep maca, milarian organisasi pamaca anu ngayakeun resensi buku mingguan sareng gabung sareng aranjeunna.

Leuwih ti éta, teu ngalakukeun eta nyalira bakal mere ilham anjeun teu nyerah.

4. Geuning di dinya

Pastikeun anjeun gaduh waktos hirup anjeun iraha waé anjeun kalibet dina hobi naon waé. Hobi henteu matak pikaboseneun, janten upami anjeun henteu bogoh ka aranjeunna, éta sanés pikeun anjeun.

Milarian hobi anu ngagumbirakeun anjeun sareng henteu sesah pikeun anjeun.

Éta sababna anjeun kedah milih hobi anu anjeun pikahoyong.

5. Boga alesan (A why)

Entong nganggo alesan anu bermakna salaku alesan pikeun henteu ngiringan hobi anjeun.

Nalika anjeun ngarasa teu puguh hobi anjeun, pikirkeun kumaha hobi anjeun parantos ngabantosan anjeun narik inspirasi ti éta.

Patarosan anu Sering Ditaroskeun (FAQs) Ngeunaan Hobi Pikeun Pamulihan/Mantan Alkohol

Kumaha anjeun sosialisasi saatos anjeun ngeureunkeun nginum alkohol?

Anjeun tiasa ngajaga kahirupan sosial anjeun sanaos anjeun parantos nginum alkohol ku cara ngabahas éta kabuka sareng réréncangan anjeun, ngan ukur nganjang ka tempat anu henteu dilayanan alkohol, ngamangpaatkeun cara-cara énggal pikeun ngahibur, sareng nyiapkeun diri anjeun pikeun kumaha jalma bakal ngabales kaputusan anjeun. .

Sabaraha lami anu diperyogikeun pikeun pikiran sareng awak anjeun pikeun ngatasi pamikiran nginum alkohol?

Numutkeun kana panilitian panganyarna, éta tiasa nyandak dugi ka dua minggu pikeun otak anjeun tiasa fungsina normal deui sareng kahayang pikeun ngonsumsi alkohol ngaleungit.

Naon kagiatan senang anjeun tiasa kalibet dina nu teu merlukeun alkohol?

Anjeun tiasa kalibet dina kagiatan senang nu teu merlukeun alkohol, ngudag thrills, naek kapal dina lalampahan jalan, pencét gim, bobo, jeung lalajo Netflix.

Kumaha anjeun terang yén ati anjeun nyageurkeun?

Perlu dipikanyaho yén alkohol ngancurkeun ati. Tapi, sakali anjeun mutuskeun pikeun ngeureunkeun nginum alkohol sareng ngalaksanakeunana, kulit anjeun bakal katingali langkung saé, kitu ogé panon anjeun, sareng bakal aya régulasi asam amino dina awak anjeun.

kacindekan

Hobi anu mangaruhan otak sacara positip ngabantosan nyageurkeun mantan alkohol.

Janten, upami anjeun kaluar tina kecanduan alkohol, angkat daptar hobi di luhur sareng pilih anu anjeun pikahoyong, sabab éta tiasa ngabantosan anjeun pisan.

Ngagunakeun waktos Anjeun dina kagiatan anu ningkatkeun pikiran anjeun sareng ngajaga anjeun séhat bakal ngabantosan anjeun henteu mundur tina kaputusan anjeun pikeun ngeureunkeun nginum alkohol.

Janten, nangkeup naon waé hobi anu anjeun pilih sareng kembangkeun ku cara nerapkeun tip anu dibahas dina tulisan ieu.

Heboh hiji; Kuring miharep artikel ieu ngajawab patarosan anjeun.

Saran Éditor:

Upami anjeun mendakan tulisan ieu saé, punten bagikeun ka réréncangan.